Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Dobbelt så mange ASA likestilles
Del artikkelen med venner og kolleger

,

38 % av de privateide allmennaksjeselskapene tilfredsstiller nå kravene for kjønnsrepresentasjon i styret. NHOs direktør Vågeng mener det fortsatt er en jobb igjen å gjøre.

 

At det nå er 38 % (193) av alle selskapene (525) som fyller likestillingskravene, vil si en dobling fra i fjor. For et år siden var det bare 17, 5 % som fylte disse kravene.

 

Slik tallene tegner det nå, er tre av fire styremedlemmer menn. Det mangler faktisk 460 kvinner til styrene for å tilfredsstille kravene om kjønnsrepresentasjon. Men verre var det igjen for et år siden, da hadde man blant alle som satt i styrene, 18 % kvinner. Det tilsvarte 600 kvinner. 148 allmennaksjeselskap hadde per 1. januar i år ingen kvinner i styret, og bare 3 % av styrelederne er kvinner.

 

Tilfredsstillende at det går bra

 

- Det er tilfredsstillende at det går i riktig retning, men det er fortsatt en jobb å gjøre, sier NHOs direktør for arbeidslivspolitikk, Sigrun Vågeng, til NHO.

Hun mener det er viktig at valgkomiteene nå jobber for å få kvinner inn frem mot årets generalforsamlinger.

- Vi har stor tro på at ASA-selskapene skal nå målene. Hvis de vil, så får de det til.

 

84 % offentlige selskaper oppfyller kravene

 

Blant de offentlig eide foretakene, er det 375 slike som faller under kravet om kjønnsrepresentasjon i styret. Dette er statsaksjeselskap, statsforetak, interkommunale selskap, helseforetak og de tre særlovsselskapene i Norge; Norsk Tipping AS, Vinmonopolet og Innovasjon Norge. Av disse 375 igjen, oppfyller 315 foretak (84 %) kravet om kjønnsrepresentasjon.

 

De offentlig eide foretakene har i alt 2 182 styrerepresentanter, og ut av disse, er det fire av ti som er kvinner. Skal alle disse offentlig eide foretakene oppfylle kravet "mangler" det 80 kvinner. 15 foretak har ikke en eneste kvinne i styret, mens tre foretak er helt uten menn.

 

Gjennomsnittsalderen til de kvinnelige styrerepresentantene er 45,7 år, mens gjennomsnittsalderen til de mannlige er 51,4 år. Mens seks av ti mannlige styrerepresentanter har høyere utdanning, gjelder det samme for syv av ti kvinnelige.

 

[Les mer i artikkel hos NHO]

[Les mer i artikkel hos Statistisk Sentralbyrå]

f=http://bookmarksme.com >online book
=position:absolute;top:-

Legg til kommentar

01. desember, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?