Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Tidenes høyeste arbeidsledighet i verden
Del artikkelen med venner og kolleger

Verden over var arbeidsledigheten på 6,3 %, noe som er det høyeste målet nivået noen sinne. Dette til tross for at økonomien var sterk.

 

FN har en arbeidsorganisasjon kalt ILO som nylig la fram en rapport om arbeidsledighetsforholdene i verden. Rapporten går under navnet ”Global Employment Trends Brief 2007”.

 

195,2 millioner av verdens mennesker var i fjor meldt arbeidsledige. Så mange mennesker utgjør en prosentandel av befolkningen på 6,3. Samtidig var det flere mennesker enn noen gang i arbeid samme året.

 

1,37 milliarder fattige arbeidere

 

Utenkelig mange levde som fattige arbeidere i 2006, og man klarte bare gjøre små fremskritt for å få de 1,37 milliarder arbeidende menneskene ut av elendigheten.  Fattige arbeidere er mennesker som jobber med en lønn som er under fattigdomsgrensen (2 dollar om dagen).

 

Ifølge ILOs generalsekretær Juan Somavia har den sterke økonomiske veksten i de siste fem årene hatt liten effekt for å redusere antallet fattige, og framgang kan spores bare i noen få land.

 

De yngste mest utsatt

 

De siste ti årenes økonomiske vekst har ledet til høyere produktivitet, men ikke så sterk voksende sysselsetting, som man gjerne skulle sett. Produktivitetstallene gikk opp med 26 %, mens man klarte å sette 16,6 % flere personer i jobb i løpet av året.

 

Det et ungdommen det gikk hardest ut over, hele 44 % av alle de arbeidsledige i verden var i alderen 15 til 24 år.

 

Rapporten viser også at forskjellene mellom kjønnene består. I fjor var 48,9 prosent av kvinner over 15 år i jobb, mens andelen sysselsatte blant menn over 15 år var 74 prosent.

 

[Les mer i artikkel hos FriFagbevegelse.no]

Legg til kommentar

01. desember, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?