Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


6-timersdagen fungerer
Del artikkelen med venner og kolleger

Skiferbedriften Minera Norge på Oppdal har opplevd bedre produktivitet og lavere sykefravær blant sine ansatte etter kun et år med 6-timersdag. Dette gjør at også Tine vil prøve det ut.

 

Etter et år som forsøksbedrift for ordningen med 6-timersdag, har Minera funnet at det har gitt mange positive tilbakemeldinger. Stemningen blant de 60 ansatte er også god. De har fått mer overskudd, mer fritid, et lavt sykefravær og har høyere produktivitet.

 

– Vi har økt produksjonen med 25 prosent i timen, sier produksjonsleder Knut Fossum til NRK Trøndelag. Daglig leder, Arne Robert Skarslien, mener at det er blitt en mye mer effektiv arbeidsdag, og tilegner suksessen til det.

 

LO har ønsket at flere forsøk blir gjort med 6-timersdagen. I Trøndelag er det flere bedrifter som har testet ut ordningen, men som av forskjellige grunner har gitt opp.

 

– Minera vil imidlertid fortsette, sier Fossum.

 

Tine vil forsøke 6-timersdagen

 

For litt siden fant også Tine ut at de vil prøve ut 6-timersdagen på de 170 ansatte ved Tines anlegg på Heimdal. HKs klubbleder Trine Ottesen ved Meierier Øst jubler det fram som et spennende prosjekt.


– Det er ikke så mange HKere ved anlegget, men noen er det, og det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg. I HK har vi lenge vært interessert i forsøk med 6-timersdag, og nå får vi se hvordan dette blir, sier klubbleder Ottesen til HK-Nytt.

HKs klubbleder syns det er viktig å etterstrebe at arbeidslederne ved denne type prosjekter kanskje bør påse at de ansatte løper enda fortere, det vil si at de klarer å være effektive.


– Det kan jo ikke være slik at man skal gjøre like mye på seks timer som man før gjorde på åtte. Derfor må man kanskje tilrettelegge litt politisk også hvis 6-timersdagen skal prøves ut i stor skala, sier hun.

 

[Les mer i artikkel hos FriFagbevegelse.no]


Legg til kommentar

18. januar, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?