Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Norge i Europa-toppen på IKT
Del artikkelen med venner og kolleger

EU-kommisjonenes årlige statusrapport peker samtidig på at IKT står for halvparten av den økonomiske veksten i Europa. Etter en litt tregere start enn de andre nordiske landene, er Norge nå i Europa-toppen når det gjelder bredbåndsdekning. Dette i følge tall fra Eurostat.
 
Rapporten forteller også at bruken av internett er meget høy, og når det gjelder bruk av nettmedier og banktransaksjoner er vi bare slått av Island. Norge er også nest best når det kommer til å spille på internett, og å laste ned musikk. Vi ser også nest mest på webtv og hører nest mest på netttradio.
 
Det er derimot ingen grunn til å slå oss på brystet av nasjonal stolthet. Rapporten slår  fast at vi har en del å ta igjen innenfor skolevesenet. Antallet PC-er er veldig høyt, men lærerne bruker de ikke til sitt full potensiale.
 
Også seniorene mener de kan bli bedre på IKT. - Slik vi opplever det, er IKT-kløften mellom yngre og eldre mest en generasjonssak, sier Tore Langemyr Larsen, daglig leder i Seniornett Norge til seniorpolitikk.no. — Seniorer mangler kunnskap og er redde for å noe skal gå galt hvis de trykker på knappen. Jeg tror de digitale skillene vil bli mindre i fremtiden. Men det kommer til å ta tid. Selv dagens 30-åringer føler seg usikre på en del ny teknologi.
 
Han har likevel tro på at ting skal bli bedre. – Vi ser en økende interesse for nye kommunikasjonsformer. Eldre med barn og barnebarn, eller som kanskje har en kompis de vil holde kontakten med, ser at blog og chat og hele denne greia blir viktigere og viktigere, sier Larsen til seniorpolitikk.no.
 

Legg til kommentar

18. januar, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?