Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


AFP-pensjonistene vil fortsette å jobbe
Del artikkelen med venner og kolleger

Nye tall fra NAV viser at selv om antallet AFP-pensjonister øker, velger stadig flere å kombinere pensjonstilværelsen med jobb. - Det er en positiv utvikling at flere velger å jobbe ved siden av AFP, og i tråd med NAVs mål om å holde flere i arbeid lenger, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie til NAVs nettsider.
 
Flere vil arbeide ved siden av pensjonen 
Ved utgangen av juni 2007 mottok nærmere 42 300 personer avtalefestet pensjon (AFP). Økningen i mottakere av AFP var på 9,6 prosent fra juni 2006. Samtidig som antallet AFP-pensjonister, øker også andelen som fortsatt vil arbeide ved siden av pensjonen. Ved utgangen av 2. kvartal 2007 var det 17,1 prosent av AFP-mottakerne som samtidig var i jobb. Til sammenligning var tilsvarende andel i 1. kvartal på 16,6 prosent. Økningen skjer både for kvinner og menn, og innen både offentlig og privat sektor.
 
Positivt at kompetansen bevares
- For NAV er det gledelige at stadig flere velger å kombinere AFP og jobb. Det er positivt at kompetanse bevares i norske bedrifter og organisasjoner og at flere står lenger i arbeid. Endringer i befolkningen bidrar til flere AFP-pensjonister. Det er derfor viktig at flest mulig står i fullt arbeid lenger eller kombinerer arbeid og pensjon fremfor å ta ut full AFP, mener Saglie.
 

Legg til kommentar

21. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?