Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Laveste innvandrerledighet noensinne
Del artikkelen med venner og kolleger

Fem % arbeidsledighet blant innvandrerne er det laveste nivået som er registrert siden oppstarten av registreringen i 1990.

 

10 003 innvandrere var registrert arbeidsledige i 2.kvartal i år. Det tilsvarer 5,0 %, mens det var 7,3 % i 2. kvartal 2006. Den prosentvise nedgangen utgjør til sammen 3100 færre personer. I alt 42 357 personer var registrert ledige ved utgangen av mai i år. Innvandrere utgjorde 24 % av dem. Det er kommet fram i en ny statistikk fra SSB.

 

Flest afrikanere uten jobb

 

Innvandrergruppen har fortsatt en registrert arbeidsledighet som er over tre ganger så høy. Samme statistikk viser at det er registrert en ledighet på 11,2 % blant innvandrere fra Afrika, og 7,1 % for de fra Asia. De fra Øst-Europa utenom EU hadde en ledighet på 5,8 prosent, og i gruppen fra Sør- og Mellom-Amerika var nivået nede i 5 prosent.

 

Innvandrere utgjorde 38 % av alle deltakere på arbeidsmarkedstiltak i 2. kvartal 2007 og bestod i all hovedsak av ikke-vestlige.

 

Språkveileder for ansatte

 

Samtidig har Arbeids- og inkluderingsdepartementet utarbeidet en veileder i språkbruk på innvandringsfeltet til bruk for sine ansatte. Målet med dette, er å øke bevisstheten rundt språk blant departementets ansatte.

 

– Skal vi skape et inkluderende samfunn, må vi føre et inkluderende språk. Et språk som ikke fremmedgjør de vi ønsker skal være inkludert. Den store utfordringen er hvordan språket bidrar til å skape skiller og avstand. I møte med unge mennesker får jeg mange frustrerte meldinger over at de til stadighet blir omtalt som ”andregenerasjonsinnvandrere”. Flere har spurt hvor lang tid det egentlig skal ta før de kan kalle seg nordmenn, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen i en pressemelding.

 

[Les mer i artikkel hos Arbeids- og inkluderingsdepartementet]

[Les mer i artikkel hos IMDI.no]


Legg til kommentar

19. oktober, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?