Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Antallet jobbreiser øker
Del artikkelen med venner og kolleger

Antall reiser i forbindelse med jobb har økt med 30 prosent fra i fjor til i år viser nye tall. Miljøbevegelsen ber næringslivet skjerpe seg.
 
I april, mai og juni var 2,3 millioner nordmenn ute på jobbreiser i mer enn ett døgn, viser tall fra Statistisk Sentralbyrås reiseundersøkelse. I alt ble det foretatt 5,7 millioner reiser, en økning på 6 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Men mens antallet feriereiser har holdt seg stabilt rundt 4,4 millioner reiser, har forretningsreisemarkedet eksplodert: 30 prosent flere reiste i regi av jobben.
 
Leder i Naturvernforbundet Lars Haltbrekken liker ikke utviklingen. Han mener at mange forretningsreiser kunne vært unngått hvis bedriftene hadde investert i utstyr til for eksempel videokonferanser. Dessuten bør toget styrkes i Sør-Norge og mellom de store byene Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim.
-          Nå må næringslivet se på om de kan kutte utslipp og lage egne planer. Det vil sannsynligvis være mulig å kutte betydelig når det gjelder forretningsreiser, sier Haltbrekken til Dagsavisen. 
 
Høykonjunktur
Geir Høibye, seniorrådgiver i miljø- og energispørsmål for NHO, forklarer at den økte reiseaktiviteten skyldes at Norge går så det suser.
-          Særlig flytrafikk har en tendens til å følge konjunkturene, sier han og legger til at både telefon- og videokonferanser allerede er mye brukt i det norske næringslivet. Dette gjelder imidlertid i de tilfellene der de som snakker kjenner hverandre fra før.

Legg til kommentar

19. oktober, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?