Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Sjefen din spiller på jobben
Del artikkelen med venner og kolleger

Endelig er det fredag, de fleste har gått hjem, og du vil bygge opp litt fleksitid... ved å spille internettspill på kontoret. Eller kanskje tar du deg ei ekstra lang lunchpause for å slå rekorden fra helga før. Stadig flere bruker i hvert fall arbeidstiden på å gjøre andre ting enn å arbeide. Gratisspill på internett er blant favorittene når det gjelder å sløse bort tid.

24 prosent spiller spill på jobben
En amerikansk undersøkelse, utført av PopCap Games, spurte over 2800 kontorarbeidere om spillvanene på jobben. Resultatet var at 98 prosent spilte spill hjemme, og 24 prosent innrømmet at de spilte på jobben. Du ville kanskje tro at sjefene så ned på slik oppførsel, men undersøkelsen avslører at sjefen nok er mer interessert i å skjule sine egne spillvaner. For mens en fjerdedel av de vanlige arbeiderne altså spilte på jobben, innrømmet hele 35 prosent av toppsjefene at de spilte spill.

Bare i lunchen
Blant de som innrømmet at de spilte på jobben sa 61 prosent at de bare spilte i lunchen, eller under andre godkjente pauser. 19% sa at de spilte på slutten av dagen for å slappe av, mens 14 prosent foretrakk å spille under møter, både av den fysiske og telefonvarianten.

Ekspert ikke overrasket
Hva var så den vanligste unnskyldningen? At de da bedre klarte å slappe av, og derfor gjorde en bedre, og mer effektiv, jobb. Carly Drum, direktør hos rekrutteringsfirmaet Drum Associates, er ikke overrasket over all spillingen. "Det er ikke overraskende at dagens forretningsfolk spiller dataspill. Dagens ledere er mye mer kunnskaprike om teknologi, og forskjellige former for nye media, som sosiale nettverkssider, blogging og mer. Derfor er det naturlig at lederne også bruker dataspill som de kan spille på PC-en eller mobiltelefonen mens de tar en pause fra arbeidet."

[Les pressemeldingen]


Legg til kommentar

19. oktober, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?