Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


6-timersdagen for hver 20. arbeidstaker
Del artikkelen med venner og kolleger

Det er bare 5 % av alle arbeidstakere som har lyst til å redusere den daglige arbeidstiden i en statlig prøveordning for seniorer.

 

Soria Moria-erklæringen gjorde at det den 1.august ble startet opp et forsøk med sekstimersdag. Først og fremst er det Skatteetaten Statens Vegvesen og ni fylkesmannskontor som er valgt ut til å være med, samt prester i Nidaros og Borg bispedømmer.

 

10 av 200 innrapporterte

 

Men hittill har det ikke vært den store suksessen. Ifølge Klassekampens undersøkelse, hadde forsøket 300 deltakere. 200 av dem har KK fått rapport om, og det er her bare ti av dem som har valgt å teste ut sekstimersdagen.

 

Ingen rapport fra Vegvesenet

 

KK har ikke fått noen tall fra Statens Vegvesen. Det har de derimot fått ved fylkesmannskontorene hvor det var 86 deltakere, men til sammen er det bare fem som har gått i gang med en ny arbeidshverdag. Fire av disse jobber ved kontoret i Oslo/ Akerhus.

 

82 deltakere ved Skatteetaten fra de fem fylkene som er med. Her har det store flertallet valgt en fridag i uka, mens fem har valgt kortere arbeidsdag. Blant prestene som har fått tilbud, 19 i Borg og åtte i Nidaros, har ingen valgt daglig arbeidstidsforkorting.

 

[Les mer i artikkel hos FriFagbevegelse.no]


Legg til kommentar

19. oktober, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?