Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Norge femte best på yrkesdeltakelse
Del artikkelen med venner og kolleger

Blant OECD-landene er Norge femte best på prosentvis yrkesdeltakelse. Island topper statistikken.

 

Norge havner på femteplass i en ny NAV-rapport som tok for seg yrkesdeltakelse blant OECD-landene. Foran ligger landene Danmark, Sverige, Sveits og på toppen Island.

 

Island har faktisk en så høy yrkesdeltakelse som på 91,1 %.

 

Norge ligger et stykke etter med sine 79,9 %, mens Danmark (81,4 %) og Sverige (81,6 %) er relativt like, rett bak Sveits (83,2 %). Men Island knuser altså alle andre land med sine prosent.

 

Ungarn dårligst i OECD-området

 

Blant de OECD-landene rapporten tar for seg, er det Ungarn som har den laveste yrkesdeltakelsen, på 62,3 %. Alt dette står i NAV-rapporten ”Arbeid og velferd nr. 3 2007”.

 

Arbeidskraftsressurser viktigst for Norge

 

Arbeidskraft er viktigste innsatsfaktor i produksjon av varer og tjenester for å sikre produksjon av nødvendige velferdstjenester, og å sikre import av varer og tjenester - samt redusere utgiftene til Folketrygden.

 

Statistisk sentralbyrå (SSB) har gjort beregninger som viser at verdien av arbeidskraftsressursene i 2004 var over seks ganger så stor som verdien av oljeformuen. I klartekst betyr det at å ha en forsvarlig forvaltning av alle tilgjengelige arbeidskraftsressurser, er viktigere for norsk økonomi enn oljeformuen.

 

Andre utvalgte land som er med i rapporten: Portugal (78,5 %), USA (78,4 %), Storbritannia (78,3 %), Nederland (76,6 %) og Tyskland (76 %).

 

[Les mer i artikkel hos NAV]


Legg til kommentar

19. oktober, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?