Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Skal øke den digitale kompetansen blant eldre
Del artikkelen med venner og kolleger

En viktig årsak for at mange av AFP-pensjonister velger å gå av tidligere er manglende IKT-kunnskap. Dette ønsker forynings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys mer fokus på blant ledere i offentlige og private virksomheter.

- Utstøting av eldre arbeidstakere er et dårlig utgangspunkt i en økonomi hvor arbeidskraft er mangelvare. Arbeidsgivere i både offentlige og private virksomheter må sikre at seniorene i arbeidslivet tar del i nødvendige endringsprosesser fremfor å bli ofre for disse, sier Heidi Grande Røys.

Forsøksprosjekt

Senter for seniorpolitikk er derfor bevilget en halv million kroner for å iverksette et forsøksprosjekt med mål om økt digital kompetanse blant eldre arbeidstakere. Dette skal gjøre det enklere å stå lengre i arbeid.

- Krav til IKT-kompetanse møter oss nær sagt overalt. Mitt mål er at alle offentlige virksomheter tar kompetanseutfordringen på alvor og iverksetter tiltak i egen virksomhet. Jeg håper dette prosjektet stimulerer ledere til økt innsats på området og at det kan danne grunnlag for flere tilsvarende tiltak i andre virksomheter, sier Grande Røys.

Prosjektet vil bli gjort i samarbeid med Datakortet og Seniornett i Kragerø kommunes pleie- og omsorgssektor og ved Weifa AS.

 

Det er store forskjeller blant unge og eldre i bruk av PC, og et viktig politisk mål er å legge til rette for et inkluderende informasjonssamfunn og nedbygging av digitale skiller. Mens mer enn åtte av ti i aldersgruppen under 45 år daglig bruker PC, gjør kun fire av ti over 65 år det samme, i følge Statistisk sentralbyrå.

 

[Les pressemelding fra FAD]
[
Besøk seniorpolitikk.no]


Legg til kommentar

21. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?