Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Knallsterkt jobbmarked
Del artikkelen med venner og kolleger

Ferske tall fra Arbeidskraftundersøkelsen til SSB viser at arbeidsledigheten fortsetter å falle.
 
Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) viste sesongjusterte tall med tre måneders glidende gjennomsnitt at ledigheten var på 61.000 personer i desember, tilsvarende en ledighetsrate på 2,4 prosent, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). I foregående måned var ledigheten på 63.000 personer, tilsvarende en ledighetsrate på 2,5 prosent.
 
Ifølge SSB viser sesongjusterte tall at antall sysselsatte steg med 30.000 i tremåneders-perioden i september-desember til 2,486 millioner.
-           Den sterke veksten kommer både av en generell økning i delen som er sysselsatt og av arbeidsinnvandring, særlig fra nye EU-land i Øst-Europa. En større del av arbeidsinnvandrerene får nå opphuldtillatelse på mer enn seks måneder og blir talt med i AKU fra første dag, skriver SSB.
Samtidig var arbeidsledigheten ned med 4.000 personer. Utførte ukeverk (av 37,5 timer) steg med 21.000 personer.
 
Arbeidsstyrken økte samtidig med 26.000 i tremånedersperioden til 2,547 millioner personer.
Den sesongjusterte arbeidsledigheten i Norge utgjorde i fjerde kvartal 2,5 prosent av arbeidsstokken. Dette tallet var det samme i tredje kvartal.
Tall fra Eurostat viser samtidig en nedgang i arbeidsledigheten i mange land, men oppgang i Sverige og USA. I blant annet Danmark, Frankrike og Tyskland synker ledigheten fortsatt.
 

Legg til kommentar

07. desember, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?