Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Én av fem diskrimineres
Del artikkelen med venner og kolleger

Hver femte ikke-vestlige innvandrere har opplevd diskriminering, viser en ny undersøkelse.
 
En MMI-undersøkelse gjennomført for Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), viser at tyve prosent av de spurte ikke-vestlige innvandrerne har opplevd å bli diskriminert, skriver Bergens Tidende.
 
-           Det er oppsiktsvekkende at én av fem opplever at de er forskjellsbehandlet, sier IMDi-direktør Osmund Kaldheim. Hele undersøkelsen vil først bli offentliggjort en gang før sommeren, men BT har fått tilgang til deler av den.
 
Spørsmålene ble stilt til ikke-vestlige innvandrere som har bodd i Norge i mer enn fem år og som har en stabil tilknytning til Norge.
 
Personer med mørk hudfarge, hår og utseende som signaliserer at de ikke er fra Norden, er særlig utsatt for diskriminering. Hele 60 prosent av innvandrere fra Afrika svarer at de er blitt diskriminert.
 
I undersøkelsen oppgir en femdel at diskrimineringen har skjedd i forbindelse med offentlig transport. I underkant av 18 prosent oppgir at det har skjedd i offentlig rom. I overkant av 15 prosent sier diskriminering har skjedd på utesteder.
 
IMDis undersøkelse om innvandreres opplevelse av diskriminering vil være klar før regjeringen skal starte arbeidet med å lage en ny nasjonal handlingsplan mot rasisme og diskriminering.
 
Kaldheim mener særlig tre områder vil være viktig å jobbe videre med for å forhindre diskriminering.
-           Vi må avsløre fordommer og sørge for å lære opp ansatte i hvordan man møter flerkulturelle. I tillegg må vi styrke folks mulighet til å melde fra til likestillings- og diskrimineringsombudet, sier Kaldheim.
Kilder: BT og NTB.

Legg til kommentar

07. desember, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?