Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Arbeidstilsynet hadde flere reaksjoner i 2008
Del artikkelen med venner og kolleger

 

Arbeidstilsynet hadde mange flere tilsyn i 2008 enn andre år, noe som også ga flere resultater.
 
Sammenliknet med året før hadde antall reaksjoner på tilsyn økt med hele 61 %. Alt i alt ble det gitt 23 121 reaksjoner til bedrifter, i forhold til 15 194 i 2007, skriver Arbeidstilsynet.no.
 
- Økningen skyldes først og fremst mer målrettet tilsynsarbeid. Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) og Nasjonal overvåking av arbeidsmiljø og -helse (NOA) er viktige samarbeidspartnere i så måte, sier Arbeidstilsynets direktør Ingrid Finboe Svendsen på Arbeidstilsynets nettsider.
 
Finboe Svendsen mener forklaringen bak økningen ligger i at etaten har prioritert tilsyn i de bransjene hvor de selv mener behovet er størst.
 
På det området har tilsynet fått mer kunnskap om forhold i arbeidslivet som det kan være viktigere å se nærmere på.
 
8456 tilsyn ga minst en reaksjon
 
- Et eksempel på Arbeidstilsynets arbeid er at 8456 tilsynsbesøk i 2008 ga minst én reaksjon. Vanligvis skjer det i form av pålegg, stansing eller tvangsmulkt. I 2008 ga 61 % av tilsynsbesøkene reaksjoner, mens det i 2004 ble gitt reaksjon i 44 % av tilsynene, fortsetter Finboe Svendsen.
 
Bygg- og anlegg verstingene
 
Bygge- og anleggsbransjen har hatt flest tilsyn, tett fulgt av varehandelen. Mer enn halvparten av alle tilsynene som ble gjennomført i Norge, ble gjort i disse to bransjene.
 
Gjennom tilsynene ønsker Arbeidstilsynet å ivareta sitt hovedmål om å bidra til å forebygge arbeidsrelatert sykdom og skade.
 

Legg til kommentar

07. desember, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?