Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Ser effekt av ID-kortene
Del artikkelen med venner og kolleger

 

ID-kort for alle som jobber på bygg- og anleggsplasser ble innført for et år siden, og nå viser de sin effekt.
 
Antallet registrerte virksomheter innenfor byggebransjen har økt etter at bransjens ID-kort for ansatte har kommet. Det samme har skatteinngangen gjort.
 
- For å få id-kort må firmaet være lovlig registrert i relevante offentlige registre. En må med andre ord jobbe i et firma som har papirene sine i orden for å få kortet, sier statsråd Dag Terje Andersen på Arbeids- og inkluderingsdepartementets (AID) nettsider.
 
Ordningen med kortene er et ledd som skal føre til økt seriøsitet og mer effektiv kontroll med helse- miljø- og sikkerhet (HMS) på bygg- og anleggsplassene. Arbeidstilsynets inspektører mener det nå er lettere å holde oversikten over aktørene på de forskjellige byggeplassene.
 
1000 ansatte ble kontrollert
 
Tilsynet tok i januar for seg 250 bygg- og anleggsvirksomheter i Oslo, hvorpå de kontrollerte hele 1000 ansatte. Blant de kontrollerte hadde 85 % ID-kort. Det var aldri mistanke om - og det ble heller aldri funnet - noen feilopplysninger eller forfalskede kort blant kortene som ble sjekket. Bransjen selv skal også være godt fornøyd med ID-kortene.
 
- Det er gledelig at id-kortet viser seg å ha effekt, sier Dag Terje Andersen.
 
Hovedinntrykket er at ID-kortordningen er godt kjent i bransjen, og at de fleste firma har sørget for å anskaffe kort til sine ansatte. Noen har trodd at firma som kun tilbyr tjenester i forbrukermarkedet ikke er omfattet av ordningen, men AID melder at det er feil.
 

Legg til kommentar

07. desember, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?