Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Nytt verktøy for helsefremmende arbeidsplasser
Del artikkelen med venner og kolleger

Forskere ved AFI og Høgskolen i Vestfold har sett på om helsefremmende dialog på en arbeidsplass gjør de ansatte mer produktive. Deres verktøy er utviklet sammen med Statoil Hydro og nå søker de nye virksomheter til en bredere undersøkelse. 

Med utgangspunkt i arbeidsplassen og oppgaveløsningen har førsteamanuensis Steffen Torp ved Høgskolen i Vestfold og seniorforsker Asbjørn Grinsmo ved Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) utviklet et verktøy med et helsefremmende perspektiv.
 
Arbeidsmiljøloven pålegger virksomheten helsefremmende og forebyggende arbeidsmiljøarbeid, men ifølge forskerne har dagens kartleggingsverktøy for stor fokus på risikoperspektivet.
 
- De få som har et helsefremmende perspektiv, vektlegger etter vårt syn for mye forhold som fysisk aktivitet, ernæring, røykekutt, alkoholvaner og tilsvarende. Siste skrik er ”mindfulness”, en individualterapeutisk teknikk som gis til stressede enkeltmedarbeidere.
 
Ønsker kontakt med flere virksomheter
 
Verktøyet er utviklet for høyt utdannede i kontorvirksomheter. Det betyr ikke at andre virksomheter kan ta i bruk verktøyet, men man må da regne med å investere i noe forsknings- og utviklingsarbeid før det er klart til bruk.
 
Forskerne ønsker kontakt med virksomheter som kan være med å teste ut deres hovedhypotese:
Vil en arbeidsmiljøkartlegging basert på et helsefremmende perspektiv, føre til en annen dialog i virksomheten som fremmer arbeidsmiljøutviklingen på en bedre måte enn den risikobaserte tilnærmingen til arbeidsmiljøet?
 

Legg til kommentar

01. desember, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?