Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Attføringsbedriftene må lære av hverandre
Del artikkelen med venner og kolleger

FFO mener Attføringsbedriftene har mye å lære av hverandre. I tillegg ønsker organisasjonen at attføringssektoren fortsatt skal være en skjermet sektor. 

Rådgiver i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon, Stian Oen, var på plass under Attføringsbedriftenes årskonferanse på Gardermoen.

 

Han var blitt utfordret til å svare både på hva brukerne mener om Attføringsbedriftene, og samtidig også peke på hvor forbedringspotensialet finnes.

 

- Mye er bra, og dere sitter i kraft av deres egen kompetanse selv med nøkkelen til å bli enda bedre, sa rådgiveren i følge FFO.

 

Trenger en Kvalitetsreform

 

Da Regjeringen fremmet forslag om endringer i regelverket for attføringstiltakene i fjor, var et av innspillene fra FFOs side at det trengs en egen Kvalitetsreform for attføringsbedriftene.

 

Under konferansen utdypte rådgiveren standpunktet. Han fortalte at FFO som organisasjon mener at de ulike attføringsbedriftene rundt om i landet allerede nå har kunnskapen og kompetansen som trengs for å bli bedre. Flere brukere kommenterer at de opplever tilbudet som positive og at de får oppfølging fra bedriftene.

 

Men mange sier også at kvaliteten ikke holder mål.

 

- Utfordringen deres slik vi ser det fra brukersiden er at dere i større grad må lære av hverandre, slik at kvalitet og god brukeroppfølging i enda større grad skal kjennetegne samtlige attføringsbedrifter, sa Oen.

 

Vil ha fortsatt skjermet attføringssektor

 

FFO ønsker også i fremtiden en skjermet attføringssektor, sa Oen ifølge FFO.no. Organisasjonen mener en attføringssektor som åpnes for anbud fra ulike aktører er uønsket.

 

- For oss i brukerorganisasjonene er det viktig å ha én, stor enkeltaktør som representerer dere alle, og som vi kan snakke med om både kvalitet, utforming av tilbudene dere gir og veien videre, påpekte Oen.

 

Oen skulle presentere FFOs synspunkter på hva brukerne mener om attføringsbedriftene. Han la fram hva som er bra i dag, hva som kan utbedres og hvordan regelverket til tider hemmer brukernes muligheter.

 

FFOs synspunkter  over hva som er bra var for eksempel fokuset på kvalitet istedenfor å vinne på anbud. Samtidig sa han også at den gode kvaliteten må bli et mer gjennomgående trekk ved hver enkelt bedrift.

 

[Les mer i artikkel hos FFO og les Oens innlegg]

 

title>

Legg til kommentar

01. desember, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?