Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Årets seniorinitiativ 2009
Del artikkelen med venner og kolleger

Seniorpatruljen i Oslo Politidistrikt ble hedret som årets seniorinitiativ av Senter for Seniorpolitikk (SSP). Deres vilje til å tenke nytt har gitt gode resultater for å motvirke det åpenlyse narkotikamiljøet i enkelte deler av Oslo.
 
Justisminister Knut Storberget overrekte prisen til Oslo Politidistriktet og understreket at seniorenes kompetanse er uvurderlig og at dagens seniorer blir yngre og yngre.
 
- Seniorene representerer en fantastisk erfaring som for oss er uvurderlig. Justis- departementet har jobbet mye med at folk skal stå lenger i arbeid. Politiyrket er ikke noe som læres bare over tre år år på politihøgskolen, men i løpet av hele karrieren. Seniorpatruljen har også mye å dele med yngre kolleger. Seniorene er de som ivrer minst for økt bruk av våpen og tvangsbruk, men derimot for økt bruk av dialog og direkte kontakt, sa Storberget.
 
 
Vilje til å tenke nytt
 
Seniorpatruljen ved Oslo Politidistrikt består av syv tjenestemenn i alderen 52 til 60 år. Til sammen har de over 250 år med variert erfaring, erfaring som kommer godt med blant Oslos narkotikamiljø. De ønsker å være synlige for å få fjernet narkotikatrafikken ved nedre del av Akerselva, Vaterland, nedre del av Grünerløkka og Grønland.
 
- Oslo politidistrikt viser gjennom seniorpatruljen en evne og vilje til å tenke nytt innen det seniorpolitiske feltet. De synliggjør gjennom sitt tiltak at erfarne tjenestemenn har mye å bidra med i aktiv tjeneste utover de tradisjonelle aldersgrensene, sier direktør Åsmund Lunde i SSP.
 
Allerede har den økte tilstedeværelsen gitt resultater, og det er registrert redusert omsetning av narkotika i områdene der seniorpatruljen er synlige.
 

Legg til kommentar

19. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?