Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Med likestilling på agendaen
Del artikkelen med venner og kolleger

Internasjonalt fører finanskrisen til høyere ledighet blant kvinner enn for menn. Trine Lise Sundnes i ILO påpeker at arbeidet for likestilling er en lang prosess og derfor er et helt sentralt arbeidsområde.
 
- I global sammenheng så er likestilling fortsatt et av de viktigste områdene for ILO, mener LO-sekretær og ILO-styremedlem Trine Lise Sundnes, som snakket om likestilling i anledningen ILOs 90 års jubileum og konferansen om anstendig arbeid.
 
Stor global utfordring
 
- ILOs politikk er å forhindre at arbeidsgivere bruker den økonomiske krisen som påskudd for å redusere arbeidstakernes rettigheter, understreket Sundnes .
 
Forskjeller i kulturer og arbeidslivet gjør at Sundnes innrømmer at arbeidet for et likestilt globalt arbeidsliv har en lang vei å gå.
 
- Kampen for likestilling føres på ulike måter i verden. I India oppfordres kvinner til å ta lang utdanning fordi regjeringen mener at det vil føre til færre barnefødsler, påpeker Sundnes.
 
- Erfaringer fra vår egen kvinnekamp i Norge og Norden er ikke alltid like relevant i debattene jeg deltar på i ILO sammenheng. ILO har gjort en fantastisk jobb med å sette anstendig arbeid på dagsorden. ILOs utfordring nå er at det internasjonale samfunnet må ta anstendig arbeid på alvor. Når vi kommer til WTO er det ofte de respektive regjeringers næringsminister som fremmer sin nasjons politikk. Vi har her fortsatt en vei å gå når det gjelder å løfte arbeidslivets utfordringer når det gjelder anstendig arbeid i internasjonale organisasjoner som WTO, forklarer Sundnes.
 

Legg til kommentar

07. desember, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?