Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Kvinnelige ledere i balanse
Del artikkelen med venner og kolleger

AFI har sett på hvordan kvinnelige ledere kombinerer høye karrieremål og et aktivt familieliv. Likestilling på hjemmebane og høy grad av mestring er viktig, samtidig som mange velger vekk personlig fritid og trening.
 
Seniorforsker Nina Amble og forsker Elisabeth Gjerberg ved Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) har gjennomført en studie av 109 kvinnelige ledere (58 i offentlig sektor, 51 i privat sektor). Deres sluttrapport ”Livspuslespillet” skal gi en bedre forståelse av hvordan kvinners karriere kan akselerere som ledere.
 
Balanse mellom jobb og familie
 
Hemmeligheten i følge forskerne er samspillet mellom god hjemmeorganisering og god arbeidsorganisering. Kvinnelige ledere har stor arbeidsmengde, men den gode organiseringen gir arbeidskapasitet og fleksibilitet til å skape et liv i balanse.  3 av 4 oppgir derfor at de opplever balanse i sin hverdag.
 
Undersøkelsen viser at kvinnene har god støtte fra sin familie (98 % fra sin partner), og det er også familien som er den viktigste motivatoren. Jobb og familie prioriteres slik at det sosiale nettverket i stor grad dreier seg om barn og familien.
 
De fleste ser at de kunne kuttet ned på arbeidsoppgaver både på jobb og i hjemmet slik at de kunne fått mer tid til seg selv. Allikevel velger de mindre personlig fritid, hobby og trening i bytte mot mer tid til jobb og familie. Disse brikkene prioriteres vekk i livspuslespillet.
 
Den gode arbeidsdagen gir motivasjon
 
Mange nevner den gode arbeidsdagen som en viktig motivasjonsfaktor. Arbeidsdager der man opplever mestring og ser resultater gir et langsiktig overskudd til å stå på i sitt arbeid. Ved at man gjør mer av det som gir og mindre av det som tar, har man en positiv energibalanse som gir arbeidskapasitet og motivasjon som leder.
 

Legg til kommentar

07. desember, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?