Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Skal kartlegge overvåking
Del artikkelen med venner og kolleger

Regjeringen ønsker å få en oversikt over kontroll og overvåking i arbeidslivet. Med ny teknologi er det blitt enklere for arbeidsgivere å kontrollere den ansatte, også utenfor arbeidsplassen.

– Vi ønsker at personvernet til arbeidstakerne skal bli godt nok ivaretatt, sier statssekretær Jan-Erik Støstad.

Enkelt med ny teknologi

Ny teknologi og et stadig svakere skille mellom jobb og fritid gir muligheter for å kontrollere de ansatte på en mer omfattende måte enn tidligere. Omfanget av overvåking i arbeidslivet ser også ut til å ha økt de siste årene.

– Denne utviklingen går fort. For at vi skal ta de riktige beslutningene trenger vi oppdatert kunnskap. Derfor ønsker vi nå å kartlegge omfanget av overvåking i arbeidslivet, sier Støstad.

Overvåking kan være kontroll av e-post, nettrafikk, mobiltrafikk, GPS utstyr i firmabiler etc.

– Regjeringen ønsker å få en oversikt over om problemer på dette området skyldes regelverket, eller om det er utslag av en ukultur i deler av arbeidslivet, sier Jan-Erik Støstad.

Rapport før sommeren

Aktuelle offentlige tilsyn (Arbeidstilsynet med flere) og partene i arbeidslivet vil bli bedt om komme med innspill i forhold til det praktiske omfanget av kontrolltiltak i arbeidslivet i dag, hvilke utviklingstrekk de ser for seg og tiltak de ser behov for. Kartleggingen skal være klar før sommeren. 

[Les pressemelding her]


Legg til kommentar

21. oktober, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?