Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Snart går startskuddet for Sykle til Jobben
Del artikkelen med venner og kolleger

Sykle til Jobben har gitt mange arbeidstakere ekstra motivasjon til å komme i gang med fysisk aktivitet. Neste uke starter årets kampanje, og fremdeles er det mulig å melde seg på.

- Med Sykle til Jobben under huden, får deltakerne tilgang til et fristed i hverdagen – et rom man kan ha helt for seg selv, eller et rom hvor man finner glede og energi i fellesskap med andre. Ikke alle vet om dette rommet, sier Svenn Erik Bolle, generalsekretær i Bedriftsidretten.

3. mai starter årets Sykle til Jobben, og starten markeres med et eget showroom foran Stortinget der fysisk aktivitet og kosthold vil være tema. En egen massør vil gi ømme muskler behandling, og det vil bli servert frokost fra Grete Roede.

- Rommet skal være en smakebit på hva fysisk aktivitet kan representere for hver enkelt av oss, sier Bolle, som håper mange tar turen innom.

Bytter bil med sykkel

Sykle til Jobben endrer vaner. Deltakerundersøkelsen fra Sykle til Jobben i 2010 viste at deltakerne byttet ut bil med sykkel som følge av kampanjen. Andel reisende med bil gikk ned fra 55 prosent før kampanjen, til 48 prosent etter kampanjen i 2010.

- Sykle til Jobben-aksjonen motiverer til å bruke reiseveien aktivt, og velge sykkel til både sport og transport. Arbeidsplassen er en genuin arena for å nå ut til mange, med et aktivitetskonsept som fungerer etter hensikten, sier Bolle.

Friske folk og frisk luft

Sykle til Jobben holder fokus på friske folk og frisk luft! Her er mindre CO2-utslipp minst like viktig som godt O2-opptak. Nytt av året er en CO2-kalkulator, hvor deltakerne registrerer tilbakelagte minutter hvor bilen har fått hvile.

- Hver enkelt deltaker bidrar til et sprekere Norge, med renere luft. En luftetur til og fra jobb skaper rom for å bearbeide dagen, og samtidig er du ”ferdig trent” idet du kommer hjem, sier Bolle.

Sykle til Jobben er ikke bare for de som sykler. 30 minutter om dagen er målet. Hvor, når og hvordan er opp til hver enkelt.


Legg til kommentar

07. desember, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?