Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Utfordrer arbeidsgiverne
Del artikkelen med venner og kolleger

Arbeidsgivere må tørre å ansette folk som ikke er helt A4. Den økte konkurransen om arbeidskraften gjør at det er disse arbeidsgiverne som vil lykkes, mener NAV-direktør Joakim Lystad.

I et intervju med Idébanken - inkluderende arbeidsliv, konkluderer Lystad med at bedriftene som våger å satse på personer med redusert funksjons- eller arbeidsevne vil ha et konkurransefortrinn.

– Dette har vi ikke råd til i lengden. De som lykkes med å rekruttere folk blant alternative grupper arbeidssøkere vil ha et klart konkurransefortrinn når kampen om arbeidskraften spisser seg til, sier Lystad.

IA-avtalen gir muligheter

Avtalen om et mer inkluderende arbeidsliv har et klart delmål om å få flere med nedsatt funksjonsevne inn i arbeidslivet. Lystad er imidlertid skuffet over utviklingen på dette punktet, og etterlyser vilje til å ta i bruk de verktøyene som finnes til å ta dette på alvor.

– Det som mangler er ofte mot til å vurdere søkere som skiller seg litt ut, sier han.

På NAV sine nettsider finnes det en god oversikt over de virkemidler som finnes for å beholde i arbeid og for å gi innpass i arbeidslivet. Se oversikten her.

I intervjuet understreker han at mange med nedsatt funksjonsevne har høy utdanning, og at dette er personer med sterk motivasjon som har jobbet hardt for å fullføre en god utdannelse.

[Les hele intervjuet hos Idébanken.org]


Legg til kommentar

19. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?