Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


LOs sommerpatrulje 2011
Del artikkelen med venner og kolleger

Sommerpatruljen til LO hjelper unge i arbeidslivet med råd og veiledning om de utfordringer unge møter i deres start på arbeidslivet. Mens det i 1995 var lovbrudd på 50 prosent av unges arbeidsplasser, var dette tallet i 2009 redusert til 18 prosent.

I over 20 år har LO hatt en sommerpatrulje som følger opp ungdom i sitt første møte med arbeidslivet. Av de 5 585 arbeidsplassene patruljen besøkte i 2009 brøt 1 015 (18%) loven. Selv om det er en stor forbedring siden besøkene i 1995, da hele 50 prosent av arbeidsplassene ikke fulgte kravene, er det fremdeles behov for forbedring og oppfølging av de rettighetene man har som sommervikar.

Krav på arbeidskontrakt

Siden 1995 har det vært et krav at man skal ha en skriftlig arbeidskontrakt. Den skal spesifisere dine arbeidsoppgaver, arbeidstider, eventuell prøvetid og lønn. Arbeidstilsynet har en mal på ansettelseskontrakt (last ned her), og kontrakten må undertegnes av begge parter for at den skal være gyldig.

Krav på lønn under opplæring

Som sommervikar har man krav på opplæring for å utføre arbeidet på riktig og best mulig måte. I denne opplæringstiden har du også krav på lønn. Opplæringen skal blant annet omfatte:

  • Hvordan jobben skal utføres
  • Hvilke regler som gjelder for helse, miljø og sikkerhet
  • Hvilke regler og lover som gjelder på arbeidsplassen

Ta kontakt

I tillegg til spørsmål om arbeidskontrakt, er de vanligste spørsmålene relatert til lønn/minstelønn/tariff, diverse tillegg, overtidsbetaling, manglende lønnsutbetaling, lønnsslipp, frikort, feriepenger, sykepenger, alternativ betaling, tilkallingsvakter, opplæring og sosial dumping.

Kontaktinformasjon

LOs sommerpatrulje treffer du i perioden 07. juni – 05. august på:

Sommerpatruljetelefon 8 100 1999
E-post sommerpatruljen@lo.no
Eller send sms kodeord SP [din melding] til 2030 

[Les mer på LOungdom.no]
[Les pressemelding hos LO]
[Regelhjelp.no sin informasjonsside om unge arbeidstakere]


Legg til kommentar

19. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?