Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Sykle til Jobben 2012
Del artikkelen med venner og kolleger

Tusener av ansatte i hele Norge er klare for å ta fatt på en ny runde med Sykle til Jobben. For 39. år på rad arrangeres kampanjen, som i år lanserer enda flere nyheter for å motivere til en mer aktiv hverdag.

 Sykle til Jobben arrangeres av Bedriftsidretten, fra 25. april til 15. juni. Kampanjen fokuserer på aktiv reisevei, med registrering av aktivitet til og fra jobb. Omveier er fullt tillatt!

Sykle til Jobben har ”finni seg sjæl”

I Sykle til Jobben er det aktiviteten til og fra jobb som skal registreres. Deltakerne kan selv velge om de vil sykle, gå eller være aktiv på andre måter. Det viktigste er at kroppen får rørt seg, og at veien til og fra jobb blir brukt til noe fornuftig.

- Vi har valgt å rendyrke konseptet ”Sykle til Jobben”, slik at innholdet svarer til navnet. Målet med Sykle til Jobben er å få flest mulig til å bruke reiseveien aktivt, og bake de aktive vanene inn i en travel hverdag, sier Svenn Erik Bolle, generalsekretær i Bedriftsidretten.

Gjennom årenes løp har Sykle til Jobben gjennomgått utallige endringer. Med snart 40 år på baken, er det på tide for Sykle til Jobben å ”finne seg sjæl”, og ikke prøve å være noe man ikke er.

Aktive vaner i skjørt og jeans

Kartlegginger fra Sykle til Jobben i 2011 viser at kampanjen motiverer til å bruke reiseveien aktivt, (TNS Gallup, 2011). Dette gjelder særlig for de av deltakerne som før start var fysisk inaktive.

- For mange er det enklere å begynne å sykle eller gå til jobb, enn det er å skulle begynne å ”trene”, i ordets mest alvorlige forstand. Terskelen senkes betraktelig idet aktiviteten kan gjennomføres i vanlige klær, og inngår som en naturlig del av hverdagen, sier Bolle. Selv bor han i Vestby, fem mil fra jobben.

- For min del kan jeg sykle ti kilometer til Ås, og ta toget derfra. Det er mange muligheter, sier Bolle.

Konkurrer både på lag og individuelt

Lagkonkurransen er kjernen i Sykle til Jobben. I år åpner Sykle til Jobben også for individuell konkurranse.

- Hvert år ser vi at enkelte er skapt til å ligge fremst i feltet. I lagkonkurransen registrerer vi antall aktive minutter. Parallelt kjører vi en individuell konkurranse, hvor deltakerne teller kilometer. Uansett om du føler deg best alene eller best sammen med andre, så skal Sykle til Jobben matche behovet, sier Bolle.

Registreringsløsningen på www.sykletiljobben.no er splitter ny, og inspirert av både Facebook og Sykle til Jobbens fellesskapstankegang. Her skal det være enkelt å finne hverandre, og enkelt å motivere og la seg motivere.


AFP og jobb

09. april, 2012

kbjhovde
09. april, 2012
1 innlegg

Legg til som kollega

Dersom du har vert lærer og tar ut AFP.

Legg til kommentar

07. desember, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?