Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Formidler nordiske HMS-verdier i Kina
Del artikkelen med venner og kolleger

Behovet for fokus og oppmerksomhet på HMS er stort i et land der tilgang på arbeidskraft er stor og kravet til effektivitet økende. Denne uken arrangerer nordisk handelsråd i Kina en konferanse med fokus på HMS og forretningsverdier.

I byen Ningbo utenfor Shanghai arrangeres konferansen i Nordic Industrial Park, som er den største samling nordiske industribedrifter i Kina. Utvikling.org AS er blant firmaene som skal bidra i arbeidet med overføring av nordiske prinsipper for helse, miljø og sikkerhet til kinesiske arbeidsplasser, og styreleder Pål Lillebø vil dele sine erfaringer med 8 års HMS-opplæring i Norge som en av foredragsholderne på konferansen.

- HMS-kompetansen i Kina i dag er svært varierende. Den jevne kineser mangler en del grunnleggende forståelse for risiko og dette er en utfordring når det gjelder forhåndsregler og bruk av verneutstyr, forteller Pål Lillebø.

HMS-verdier

Konferansen skal først og fremst hjelpe små- og mellomstore bedrifter i deres arbeid, og har som mål å gjøre ledere oppmerksomme på de gevinster god HMS kan bidra med. De nordiske verdiene for HMS gir en trygg arbeidsplass der den enkelte arbeidstaker kan utvikle seg, noe som også vil gi resultater for bedriften.

- Vi besøkte Kina for første gang for noen år siden, og det var da lite kunnskap om risiko og mulighet for å redusere risiko ved for eksempel riktig bruk av verneutstyr. Dette er blitt noe bedre og kineserne har begynt læringsprosessen, men det er fremdeles forbedringspotensial, forklarer Lillebø.

Fra Norge skal også Mascot, Ulstein Power & Control AS og Jotun formidle de nordiske verdiene på konferanse.  I tillegg vil danske og svenske bedrifter gi eksempler på sitt HMS-arbeid.

Kina-prosjekt med Innovasjon Norge

I samarbeid med Innovasjon Norge driver Utvikling.org AS et prosjekt for å finne en metode for HMS-opplæring i Kina. Med 8 års erfaring med opplæring på HMS i Norge, har de et godt grunnlag for å spre dette også til Kina. Men, det må gjøres på kinesiske premisser.

- Det som er helt sikkert er at vi ikke skal oversette vårt norske konsept. Her skal vi tenke helt nytt og også få med oss en kineser som kjenner både språk og kultur i det arbeidet, understreker Lillebø, som vil fortelle mer om prosjektet på konferansen i Kina, Ningbo.

Les mer om prosjektet i Kina: Med HMS-kompetanse til Kina.

Besøk Utvikling.org sine hjemmesider.


Legg til kommentar

19. oktober, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?