Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Pant vinflasken i butikken!
Del artikkelen med venner og kolleger

Irritert over at ikke alle flasker kan pantes? Nå innføres en prøveordning på å la deg pante de tomme vinflaskene dine.

Det er nå hele 12 år siden Vinmonopolet kuttet ut ordningen for panting av vinflasker. Nå jobber de mot å innføre ordningen på nytt. Det skriver E24.
 
Hittil er det dog kun noen få flasker som kan pantes – blant annet en chilensk hvitvin som heter Brisas Sauvignon Blanc. Den har blitt laget av såkalt PET-plast istedenfor glass og metall, og kan dermed pantes i hvilken som helst panteautomat. En flaske av dens størrelse (0,75 liter) vil gi 2 kroner og 50 øre tilbake i pant.
 
- Alt skal kunne pantes!
 
Panteordningen driftes naturligvis av Norsk Resirk. De regner med å se flere viner med et pantemerke på seg i fremtiden:
 
- Vårt hovedmål er at all drikkevareemballasje skal kunne pantes. Panting sparer råmaterialer, reduserer utslipp og gjør at man bruker betydelig mindre energi i produksjonen av nye flasker, sier informasjons- og markedsdirektør i Norsk Resirk, Randi Haavik Varberg i en pressemelding, i følge E24.
 
- PET-flasker er 100 prosent gjenvinnbare, og kan brukes til produksjon av for eksempel nye flasker eller fleece-gensere. Det er spennende at Vinmonopolet tar grep, sier Haavik Varberg videre.
 
Andre flasker i planene
 
Vinmonopolet vil ta dette arbeidet videre, og jobber med å teste ut alternativer til glassflakser. I sin markedsplan for 2012 meldte ”polet” at de også vil lansere ytterligere flere hvitviner, rødviner og whisky på PET-flasker.
 
Så husk: pant alt – alltid!
 

Legg til kommentar

25. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?