Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Har bestemt temperatur på jobben
Del artikkelen med venner og kolleger

Ikke under 19 og heller ikke over 26. Gradestokken på kontoret har fått klar beskjed!

Kollegaer rundt om i det vidstrakte land er nok uenige i hvor kaldt eller varmt det skal være på kontoret. Senke eller heve gradene på varmestokken? Arbeidstilsynet har svaret.
 
Tilsynet har utarbeidet en rapport med regler om temperatur på sine nettsider. De står verken med lov eller forskrifter i hånd, men anbefaler altså noe i perspektivet 19 til 26 grader Celsius. Ved lett fysisk innearbeid foreslås temperaturer under 22 grader.
 
Kulde og varme forårsaker..?
 
Blant punktene for hva som skjer ved arbeid i lengre tid i temperatur utenfor det perspektivet, skriver Arbeidstilsynet at det:
 
Ved for varm temperatur gir tørr og ufrisk luft, de ansatte blir lett trøtte og lite opplagte, samt at evnen til å arbeide effektivt og riktig nedsettes.
 
Ved for kald temperatur nedsettes fingerdyktigheten, presisjonen og tempoet. I tillegg kan det oppstå muskelstivhet og reumatiske plager forsterkes, samt at kroppen blir lettere mottakelig for infeksjoner.
 
-20 grader
 
Opplevelsen av kulde er avhengig av både temperatur, vind og fuktighet. Arbeidsmiljøloven alene setter ingen temperaturgrenser. Men samtidig kan verneombudet avbryte arbeidet dersom det mener temperaturen innebærer umiddelbar risiko for sikkerhet og helse. Enkelte lokale avtaler tilsier at arbeidet skal stanses om temperaturer under minus 20 grader tiltrer.
 
Arbeidsgiver skal også stille med nødvendig ekstra bekledning hvis vanlig varmt tøy ikke hjelper godt nok i kulden.
 
Hvis belastning fra varme eller kulde av tekniske problemer eller generell ekstrem værsituasjon gjør arbeidet vanskelig eller umulig, er temperaturproblemene i seg selv ikke nok til å legge hammeren ned. Blir du syk, er situasjonen naturligvis en helt annen sak, og en kan dermed forlate arbeidsplassen.
 

Legg til kommentar

19. oktober, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?