Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Arbeidsmarkedet stabilt – sykefraværet ned
Del artikkelen med venner og kolleger

Både arbeidsledigheten og sysselsettingen holdt seg jevn den siste perioden. Samtidig fortsatte sykefraværet sin nedgangsferd.

Det melder Statistisk Sentralbyrå (SSB) og LO.
 
For arbeidsmarkedet erfarte lite endring i kvartalet april til juli. Sistnevnte måned var ledigheten på 3,0 prosent av arbeidsstyrken (antallet arbeidsledige pluss sysselsatte i en gruppe). Ved den tid hadde 81 000 personer i Norge skrevet ”arbeidsledig” i feltet ”arbeidssituasjon”.
 
Samtidig gikk tallet på arbeidsledige og ordinære tiltaksdeltakere hos NAV opp med 1000 personer.
 
Færre syke
 
Det er også gode nyheter i tallene for sykefravær. Både sesong- og influensajusterte tall viser at fraværet nå har hatt nedgang de siste seks måneder. Forskjellen fra året IA-avtalen ble inngått, er enorme. Andre kvartal 2012 holdt seks prosents sykefravær, som er 14 prosent lavere enn samme tall nøyaktig ti år tidligere.
 
Nedgangen de siste kvartalene har funnet sted innen de fleste næringer, aldersgrupper og i alle fylker. Sykdomsstallene har falt både blant kvinner og menn, men aller mest blant sistnevnte.
 
- Det er grunn til å tro at regelendringene om tettere oppfølging av sykmeldte som kom i fjor sommer og økt bruk av graderte sykemeldinger har medvirket til nedgangen i sykefravær, heter det i et notat fra LOs samfunnspolitiske avdeling. Det skriver LO på egne nettsider.
 
Arbeidsledighet verden rundt
 
For verden rundt oss, er ikke arbeidsledigheten like lav. Gigantlandet USA så en økning fra 8,1 til 8,3 prosent fra april til juli.
 
I EU15-landene samlet sett gikk arbeidsledigheten opp 0,1 prosentpoeng til 10,6 prosent.
 
For våre naboer i Danmark gikk også arbeidsledigheten opp med 0,1 prosentpoeng til 7,9. Ikke like stor prosent i Sverige (7,6), men også ”grannarna” måtte se tallet øke med 0,1 prosentpoeng. Tallene er hentet fra Eurostat, skriver LO.
 

Legg til kommentar

19. oktober, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?