Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Trenger over en halv milliard arbeidsplasser
Del artikkelen med venner og kolleger

Verden trenger hele 600 millioner nye arbeidsplasser. Da er det kanskje positivt at færre bedrifter her til lands slås konkurs?

Befolkningsveksten på hjemplaneten vår, Tellus, virker vanskelig å holde tritt med. Bare 18 år fram i tid, til 2020, mener Verdensbanken at det vil være behov for flere hundre millioner arbeidsplasser. Det viser i alle fall deres nye rapport.
 
Det er først og fremst i Asia og Afrika (sør for Sahara) at befolkningsveksten er sterkest. Til sammen vil behovet for nye arbeidsplasser kontra nivået i 2005 være på svimlende 600 millioner nye arbeidsplasser. Det skriver VGNett.
 
Global økonomikrise ødelegger
 
Store ord følges av andre store ord, og Verdensbankens målsetting trues virkelig av en annen gigantisk problematikk: den globale økonomiske krisen. Hele 200 millioner mennesker er i dag arbeidsløse, herav 75 millioner under 25 år.
 
Arbeidsplassene verden over har i følge Verdensbanken flere oppdrag enn ”kun” å skaffe arbeidstakeren lønn. Deres rolle består også i å få byer til å fungere bedre, beskytte miljøet og redusere fattigdom.
 
- En god jobb kan forandre et menneskes liv, og de riktige jobbene kan forandre et helt samfunn. Makthaverne må sette arbeidsplasser øverst på dagsorden for å øke velferden og bekjempe fattigdom, sier Verdensbankens president Jim Yong Kim i følge VGNett.
 
Presidenten understreker også betydningen av et velfungerende samarbeid mellom offentlig og privat sektor, som står for 90 prosent av alle arbeidsplasser.
 
- Derfor trenger vi å finne ut hvordan vi best kan hjelpe små virksomheter og landbruket med å vokse. Arbeidsplasser betyr håp og fred. Arbeidsplasser kan gjøre vaklende land stabile.
 
Færre konkursbedrifter
 
Her kommer et godt gammelt ordtak inn: alle monner drar. Blant norske bedrifter har nemlig levedyktigheten blitt bedre, og færre bedrifter får merkelappen ”konkurs”. Det igjen betyr arbeidsplasser reddet.
 
Ser man tallene på antall konkurser i Norge i år kontra i fjor, har det nemlig vært en nedgang på 2,5 prosent.
 
Fra januar til september i år har 3.608 bedrifter blitt slått konkurs eller tvangsavviklet. I tilsvarende periode i fjor var tallene 4.179.
 
Det vil si at det hittil i år har vært hele 13,7 prosent færre konkurser her til lands i år, enn i fjor.
 

Legg til kommentar

19. oktober, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?