Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Mange misfornøyd med lønnen
Del artikkelen med venner og kolleger

Hele fire av ti er misfornøyd med lønnen sin. Samtidig melder menn at de mener deres jobb er viktigere enn kvinnenes.

Lavtløntes misnøye blir sterkere, og arbeidslivsforsker Arild H. Steen mener grunnen til det er at nyhetene om høye lederlønninger og enda mer svevende bonuser stadig bugner på. Det skriver VGNett.
 
Det er gjennom Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) at Arbeidslivsbarometeret nylig har blitt presentert. Den sier at fire av ti arbeidstakere mener lønnen er for lav. Blant personer som tjener under 410 000 kroner i året, går andelen som er fornøyd med det, ned fra 37 prosent i fjor til 31 prosent i år.
 
- Det har vært veldig fokus på lederlønninger og bonusordninger den senere tiden. Desto mer oppmerksomhet, desto større misnøye med lønnsforskjellene. De som tjener minst blir mindre fornøyd når de ser at noen stikker fra, sier arbeidslivsforsker Arild H. Steen ved Arbeidsforskningsinstituttet som har gjennomført undersøkelsen, til VGNett.
 
YS selv mener lederne må se sin rolle og ta ansvar.
 
- Ledere som har konsekvent høyere lønnsvekst enn arbeidstakere generelt vil bidra til misnøye. Dette viser viktigheten av at alle også ledere må ta sitt ansvar, skal vi holde den norske samarbeidsmodellen intakt, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim til VGNett om den økende misnøyen blant de lavtlønte.

Menn mener de er bedre
 
I god, gammeldags mannssjåvinistisk stil, melder nærmere tre av ti menn (29,8 prosent) at de har en jobb med mer ansvar og karrieremessig status enn sin kvinnelige partner. Tallene kommer fra samme Arbeidslivsbarometer. Blant kvinnene, er det 13,3 prosent som mener at de har en viktigere jobb enn deres mannlige partner.

- Dette er til en viss grad helt reelt, sier Asbjørn Grimsmo, psykolog og seniorforsker ved Arbeidsforskningsinstituttet, til Dagsavisen om tallene.

- Menn har oftere lederposisjoner enn kvinner, og med lederposisjoner kommer for eksempel personalansvar, forklarer han.
 
I likestillingens navn svarer dog cirka 30 prosent av både kvinner og menn at deres og partnerens jobb er jevne hva ansvar og status gjelder. Blant mennene ser vi også at 11 prosent svarer at de har en jobb med mindre ansvar og karrieremessig status enn sin partner. 29 prosent av kvinnene svarer det samme.
 

Legg til kommentar

19. oktober, 2021
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?