Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Rus/Narkotika
Forebygge rusmisbruk i bedriften
Rusforebyggende arbeid i en bedrift kan deles i tre. Noen tiltak kommuniseres med alle, mens andre tiltak iverksettes mot risikogrupper eller enkeltpersoner.
Les hele artikkelen
Rus/Narkotika
Vil kartlegge rus i arbeidsmiljøet
Folkehelseinstituttet vil kartlegge hvorvidt nordmenn er påvirket av rusmidler mens de er på jobb.
Les hele artikkelen
Rus/Narkotika
Koffein skaper hodepine

Inntaket av koffein har de siste tiårene økt kraftig. Det store kaffe og te-forbruket sammen med stadig større konsum av brus har gitt en jevn og sterk økning i forbruket av koffein. Men, et forbruk på 5 kopper kaffe daglig kan føre til avhengighet. Abstinenser som hodepine og irritasjon er ikke uvanlig.

Les hele artikkelen
Absentia.no medieplan
Rus/Narkotika
To frem og en tilbake
Sommerens oppslag om narkosituasjonen har nådd helt til Guardian og New York Times. Både her og i Dagbladet spekuleres det i hvorfor norsk narkotikapolitikk har spilt fallitt. Dagbladet presenterer et fotoalbum med bilder av norske sosial- og justisministre fra ’70 tallet til i dag… I Dagbladet 10 august svarer sosialministeren med ”Det er massiv støtte i den norske befolkningen for en restriktiv narkotikapolitikk”, samtidig som ruspolitikken er inne i omfattende endringer.
Les hele artikkelen
Rus/Narkotika
Rød fluesopp kan erstatte Rohypnol
Norge opplever en stor oppgang i bruk av medisinske preparater som dop. Særlig mye fokusering har det vært på bruk av Rohypnol som motedop blant ungdom. Bør man forby slike preparater, eller er det å starte i feil ende? Finnes det alternativer?
Les hele artikkelen
Absentia.no medieplan