Oppfølging av sykefravær - In Absentia
Logg på
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Nærmest uendret arbeidsledighet
Del artikkelen med venner og kolleger

Fra februar til mars var arbeidsledighet nesten uendret i Norge. Arbeidsmarkedet flater ut, men er noe svekket i bygg og anlegg.

 

- Etter kraftig reduksjon i arbeidsledigheten i over tre år, er nivået lavere enn på mange år. Men etter årsskiftet har vi sett kun små endringer i arbeidsledigheten, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen i en kommentar til ny arbeidsmarkedsstatistikk fra Arbeids- og velferdsdirektoratet.

 

Ved slutten av mars 2008 ble det registrert 41 794 helt arbeidsledige, noe som utgjør 1,7 % av hele arbeidsstyrken her til lands. I forhold til februar er det 200 færre, men på årssikt er det 8000 færre. 1,7 % betyr en nedgang på 16 % fra ifjor.

 

Bygg og anlegg kommer dårlig ut

 

Antall ledige stillinger er en god indikasjon på at arbeidsmarkedet flater ut. Bygg- og anleggsbransjen har fått det tungt, med 20 % færre ledige jobber nå enn for ett år siden.

 

- De siste månedene har det vært en svak utvikling innen bygg og anlegg, noe som indikerer at vi nærmer oss konjunkturtoppen, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie på NAVs nettsider.

 

Nedgang i antall ledige helsearbeidere

 

Det blir færre arbeidsledige helsearbeidere. I sektorene helse, pleie og omsorg, konsulenter og meglere er det sterkest nedgang i ledigheten. Her ligger prosenten på bare 23 % ledighet.

 

Rogaland igjen med lavest ledighet

 

”Som vanlig” er det Rogaland som kommer best ut i ledighetsmålingen, med 1,1 %. Finnmark har den høyeste ledigheten med 3,1 % arbeidsledige.

 

Selve nedgangen i antall arbeidsledige er sterkest i Sogn og Fjordane (26 % nedgang sammenliknet med i fjor).

 

[Les mer i pressemelding hos Arbeids- og inkluderingsdepartementet]

[Les mer i artikkel hos NAV]

[Les mer i artikkel hos FriFagbevegelse.no]

e.com >online book
=position

Legg til kommentar

01. november, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
Opprett bruker
Glemt passord?