Ledere tenker kortere i krise
Del artikkelen med venner og kolleger
|
|
Finanskrisen har gjort ledere i arbeidslivet korttenkte. Flere har sluttet å etterutdanne sine medarbeidere.
Det viser en kandidatundersøkelse fra NKS Nettstudier. Direktør ved NKS Nettstudier, Erik Brandt, mener det er ”helt bakvendtland”.
- Det er nettopp i dårlige tider man burde styrke sine ansattes kompetanse. Etterutdanning representerer en mulighet for bedrifter til å skaffe seg et konkurransefortrinn i dårlige tider, sier Brandt til FriFagbevegelse.no.
90 % på eget initiativ
Kandidatundersøkelsen viser at antallet som begynner på studier på initiativ fra arbeidsgiver har blitt så å si halvvert på et år, siden februar 2008. Nå går hele 90 % på skole på eget initiativ.
Skremmende, mener LO
- Skuffende, til og med litt skremmende. Det tyder på at mange arbeidsgivere ikke har forstått betydning av kompetanse i det moderne arbeidslivet, melder LO-sekretær Tor-Arne Solbakken overfor nettstedet.
- LO har fremmet en rekke forslag som har som intensjon å unngå passivitet under permitteringer og arbeidsledighet. I stedet må slike situasjoner brukes til en aktiv kompetansepolitikk knyttet til arbeidsplassen eller aktiv bruk av utdanning som arbeidsmarkedstiltak. Dette må komme i tillegg til et stadig sterkere fokus på etter- og videreutdanning, kommenterer Solbakken.
Det har også blitt betydelig færre arbeidsgivere som dekker etterutdanningen. I 2003, for fem år siden. Fikk 45 % av studentene utgiftene helt eller delvis dekket av arbeidsgiveren. I februar i fjor var andelen nede i 35 %, og nå får færre enn hver fjerde (24 %) dekning, ifølge NKS-undersøkelsen.
(22.1 2009)
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
|
|