Finanskrisen ikke kjønnsnøytral
Del artikkelen med venner og kolleger
|
|
Lønnsgapet mellom kvinner og menn er større enn tidligere enn antatt viser nye rapporter. Samtidig advarer YS-leder Tore Eugen Kvalheim om at finanskrisen kan gjøre forskjellene enda større.
I forbindelse med den internasjonale kvinnedagen 8. mars fokuserte YS-leder Tore Eugen Kvalheim på de spesielle utfordringer dagens finanskrise skaper for utsatte grupper.
- Historien viser at de mest sårbare gruppene under økonomiske nedgangstider er kvinner, innvandrere, barn og eldre. Det er derfor grunn til å oppfordre verdenssamfunnet til å ha et spesielt fokus på hvordan den globale finanskrisen slår ut for kvinner, påpeker Kvalheim, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim.
Økende forskjell
ITUC (International Trade Union Confederation) har i forbindelse med den internasjonale kvinnedagen 8. mars lansert en helt fersk rapport, som viser at lønnsgapet mellom kvinner og menn er større enn hva de offisielle tallene har vist til nå.
Tidligere var anslagene på differansen i lønn på 16,5 prosent. Undersøkelsen som er gjort blant 300 000 arbeidstakere i 20 land viser imidlertid at forskjellen er på nærmere 22 prosent.
- ITUCs rapport stadfester dessuten resultatene av tidligere undersøkelser: Å være fagorganisert fører til at både kvinner og menn får bedret sine inntekter, sier Kvalheim.
- Å være medlem av en fagforening er viktigere enn noen gang, fordi den globale finanskrisen setter arbeidsvilkår og levestandard for millioner av arbeidstakere under et enormt press. Det gir den internasjonale fagbevegelsen et viktig ansvar, og da spesielt når det gjelder kvinnegruppene, understreker Kvalheim.
[Les pressemelding fra YS om 8. mars]
[Les pressemelding fra YS om rapport fra ITUC]
(9.3 2009)
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
|
|