Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Mer kompetanse i arbeidslivet
Del artikkelen med venner og kolleger

Mer enn 400 000 voksne sliter med dårlige lese- og skrivekunnskaper. Nå ønsker regjeringen å gjøre det enklere for bedrifter å gi disse et tilbud om voksenopplæring.

 

Kunnskapsdepartementet har øremerket 24,5 millioner kroner til styrking av basiskompetanse i arbeidslivet i år.  I første omgang lyses det ut 12 millioner kroner. Bedrifter og virksomheter kan søke om støtte til opplæring i grunnleggende ferdigheter for sine ansatte. Vox skal fordele midlene, og søknadsfristen er 10. mars.

 

Grunnopplæring et offentlig ansvar

Ifølge Vox har over 400 000 voksne i Norge dårlige lese- og skrivekunnskaper. Denne gruppen er svært sårbare for omstillinger og økende krav i arbeidslivet, og har problemer med å fungere tilfredsstillende i arbeids- og samfunnsliv.

 

Regjeringen ønsker å gi hele befolkningen muligheten til å tilegne seg en bre basiskompetanse.  Dette inkluderer grunnleggende ferdigheter som lesing, skriving, matematikk og ikt.

 

Tilbudet vil også gjelde for arbeidssøkere, som vil få et tilbud fra Vox og Aetat om opplæring. 

 

Finansieringsordning
Programmet skal prøve ut en offentlig finansieringsordning som gjør det enklere for bedrifter og offentlige virksomheter å sette i gang opplæring i grunnleggende ferdigheter.

Søkere som gir opplæring i kombinasjon med arbeid vil bli prioritert.  Erfaringer viser at arbeidstakere med lite utdanning ofte foretrekker å tilegne seg ny kompetanse på jobb eller i nær tilknytning til arbeidsoppgavene, og at slik opplæring ofte gir gode resultater.


Et mål med tilskuddet er at tilbyderne av opplæring i større grad skal ta utgangspunkt i behovene til virksomhetene og den enkelte arbeidstaker.

 

[Les pressemelding fra Vox]

a>
x;>online bookx;>online book=position:absolut

Legg til kommentar

09. august, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?