Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Aktiv næringspolitikk?
Del artikkelen med venner og kolleger

NHO er misfornøyd med regjeringens næringspolitikk som de mener prioriterer å dele foran å skape.  De møter lite forståelse hos næringsministeren som mener regjeringen gir næringslivet en god verktøykasse med mange muligheter.

 

-            Næringslivet er skuffet over at regjeringen er mer opptatt av å dele enn å skape.  Politikerne ser ut til å glemme at all velferd hviler på arbeid, sier NHOs adm. direktør, Finn Bergesen jr.

 

Han advarer blant annet mot for sterk statlig kontroll i virksomheter der staten er store eiere. I tillegg ønsker han en aktiv næringspolitikk som fokuserer på mer enn Union i Skien og Hydro i Årdal. 

-           Det vil neppe bidra til å skape grunnlag for et sunt og godt næringsliv. NHO er for en aktiv næringspolitikk, som legger rammevilkårene til rette for bedriftene som kan skape arbeidsplasser, sier Bergesen jr.

 

I følge Bergesen jr består en god næringspolitikk av en stram økonomisk politikk og gode rammer for forskning og utvikling, samferdsel, skatter og avgifter.

 

Mer midler til forskning

Regjeringen har økt bevilgningene til Forskningsrådet, Innovasjon Norge og SIVA med 507 millioner kroner, eller nesten 29 pst. fra saldert budsjett 2005.  Bedrifter som Tomra og Hydro har allerede fått betydelige midler i sitt arbeid med forskning.

-            Økningen i bevilgningen til Norges forskningsråd betyr at vi nå kan gå inn med mer penger, og i flere prosjekter, og støtte store forsknings- og utviklingsprosjekter i næringslivet, Nærings- og handelsminister Odd Eriksen i et innlegg i Vårt Land.

 

Bergesen jr trekker Innovasjon Norge frem som et positivt virkemiddel i næringspolitikken.

-           Det er behov for Innovasjon Norge, som blant annet hjelper gründere og mindre bedrifter inn på det internasjonale markedet, sier Bergesen jr.

 

-           Mye av den verdiskapningen vi skal leve av om 20 år, vil komme fra produkter som ennå ikke er oppfunnet. Derfor er det viktig å satse på forskning, sier Eriksen.

 

Eriksen understreker imidlertid at det satses på flere områder, og at verktøykassen for en aktiv næringspolitikk inneholder flere gode redskaper.  Spesielt trekker han frem regjeringens arbeid for samferdsel, energi og innenlands bruk av gass.

 

[Les pressemelding fra NHD]
[
Les pressemelding fra NHO]

oks.com >books
=

Legg til kommentar

09. august, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?