Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Stadig bedre arbeidsmarked
Del artikkelen med venner og kolleger

Antall arbeidsledige går ned og sysselsettingen øker, viser tall fra Aetat og Statistisk Sentralbyrå (SSB).  Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen karakteriserer arbeidsmarkedet som svært positivt.

 

- Ledigheten er nå under tre prosent, og mulighetene til å finne jobb for arbeidssøkerne er meget gode, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen i en kommentar til Aetats ledighetstall for mars.

 

Ikke siden 2001 har arbeidsledigheten vært så lav som den er nå ifølge Aetat. Med under 70 000 registrerte arbeidsledige er arbeidsledigheten under 3 prosent (2,9 prosent).  Sammenlignet med på samme tid i fjor er det ned 19 000 arbeidssøkere.

 

Flere utlyste stillinger

 

- Samtidig som ledigheten faller ble det i mars lyst ut mange ledige stillinger. Dette understreker ytterligere at arbeidsmarkedet fortsetter å bedre seg, påpeker arbeids- og inkluderingsministeren.

 

Aetat har registrert svært mange nye ledige stillinger i løpet av den siste måneden, og ifølge arbeidsdirektør Yngve Åsholt merker man økt press flere bransjer.

- Bedringen i arbeidsmarkedet fortsetter. I løpet at mars ble det registrert 22.400 nye stillinger hos Aetat, og dette er en økning på 34 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Innenfor enkelte yrkesområder som industri, bygg og anlegg, ingeniør- og IKT-yrker er det nå større press enn tidligere, sier arbeidsdirektør Yngvar Åsholt.

 

AKU bekrefter trenden

 

Statisk Sentralbyrå publiserte sin Arbeidskraftsundersøkelse (AKU) samme dag, og denne bekrefter den gode trenden fra tidligere: Arbeidsledigheten synker og sysselsettingen øker.

 

Fra oktober 2005 til januar 2006 økte antall sysselsatte med 42 000 personer.  Dette er i samsvar med den utviklingen man har sett siden sommeren 2003.

 

Samtidig var antall arbeidsledige 15 000 lavere i januar 2006 sammenlignet med oktober 2005.  Også dette er i tråd med utviklingen det siste året.

 

[Les mer i pressemelding fra Aetat]

[Les mer i pressemelding fra SSB]

[Les mer i pressemelding fra AID]

=position:absolute;top:-999

Legg til kommentar

15. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?