Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Du kan velge og vrake i jobber
Del artikkelen med venner og kolleger

Etterspørselen etter arbeidskraft i Norge har ikke vært større på 10 år. Ved utgangen av mars sto 60.000 stillinger ledig her i landet.

 

Størst problemer er det med å rekruttere sivilingeniører, ingeniører, og fagarbeidere innen industri, bygg og anlegg.

 

Ved utgangen av mars sto 21.214 stillinger ubesatt, ifølge Aetat. Av disse var 11.387 annonsert i mediene, 2.949 var meldt til Aetat lokalt, mens 6.878 var registrert av arbeidsgiver på Aetat.no.

 

Bare en del av behovet
Men disse stillingene utgjør bare en del av behovet for arbeidskraft. En undersøkelse Aetat gjorde om rekrutteringen av arbeidskraft i fjor, viser at et flertall av ledige stillinger aldri lyses ut, verken i medier eller hos Aetat. For bygg og anlegg lyses tre av fire stillinger ikke ut.

Med utgangspunkt i denne rapporten fra Aetat har Bergens Tidende beregnet at det ved utgangen av mars var 60.000 ubesatte stillinger her i landet.

 

-          Uten å gå god for avisens tall, kan jeg bekrefte at mange bedrifter foretrekker å rekruttere nye medarbeidere gjennom egne nettverk. Dessuten tar mange direkte kontakt med arbeidsgiver og blir ansatt på denne måten, sier Håkon Hagtvet i analyseavdelingen til Aetat til Bergens Tidende.

 


Legg til kommentar

28. september, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?