Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Handlingsplan mot sosial dumping
Del artikkelen med venner og kolleger

Statsminister Jens Stoltenberg vil sikre at arbeidsinnvandrere skal få skikkelig betalt. Nå følger regjeringen opp med en handlingsplan mot sosial dumping.

Under sin tale 1. mai understreket Stoltenberg viktigheten av arbeidsinnvandringen for norsk arbeidsliv og økonomi.

- Vi kan ikke leve med at de som kommer hit for å gjøre en jobb, utnyttes gjennom lave lønninger og uforsvarlige arbeidsforhold. Vi sier ja til arbeidsinnvandring og nei til sosial dumping, sa Jens Stoltenberg.

Økt arbeidsinnvandring positivt

Etter utvidelsen av EU har arbeidsinnvandringen økt i Norge.  Dette ser arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen svært positivt på, ettersom det har fjernet flere flaskehalser og fremmet den økonomiske veksten.

Samtidig har det vært mange eksempler på at arbeidsinnvandrerne har lidd under dårlige arbeidsforhold.  Ofte har det endt i lave lønninger, samt brudd på helse-, miljø- og sikkerhetsregler.

Signaler fra LO og NHO om et mer seriøst arbeidsliv, ønsker Hanssen derfor velkommen:
- Jeg har merket meg at LO og NHO nylig la fram en felles rapport om tiltak for økt seriøsitet i arbeidslivet, sier han.

Handlingsplan

Regjeringen viderefører overgangsreglene for individuell arbeidsinnvandring fra de nye EØS-landene i tre nye år. Med den nye handlingsplanen håper man at overgangsordningen kan avvikles før treårsperioden er over.

Handlingsplanen inneholder flere tiltak som skal gjøre det enklere for arbeidsinnvandrerne å få en likeverdig stilling på arbeidsmarkedet.  Man vil blant annet styrke Arbeidstilsynets sanksjonsmidler og gi økte ressurser til tilsyn. I tillegg skal innsatsen mellom de offentlige etatene samordnes bedre.

- Dette vil være startskuddet for en langt mer offensiv politikk på dette området. Vi må ta ondet ved roten, ellers vil det i verste fall kunne true hele den norske arbeidslivsmodellen, understreket.

Det offentlige vil spesielt stille krav til kommuner om norske lønns- og arbeidsvilkår i anbudsprosesser.  I tillegg vil man styrke samarbeidet mellom myndighetene og partene i arbeidslivet, samt utvikle statistikk-  og analysegrunnlaget for arbeidsinnvandring. 

[Les pressemelding fra SMK]
[Les pressemelding fra AID]

oks.com >books
(4.5 2006)

Legg til kommentar

09. august, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?