Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Færre arbeidsledige
Del artikkelen med venner og kolleger

Aetat følger opp den gode trenden fra Statistisk Sentralbyrå og melder om stadig færre arbeidsledige. Ledigheten er nå på sitt laveste nivå siden 2001.

 

-  Jeg registrerer med tilfredshet at det er god tilgang på ledige stillinger, og fortsatt avtakende arbeidsledighet, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen i en kommentar til Aetats ledighetstall for juni.

 

Ved utgangen av juni 2006 var antall registrerte arbeidsledige kun 62 300 personer, eller en andel på 2,6 prosent av arbeidsstyrken.  Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 1 300 arbeidsledige.

 

Også antallet ledige stillinger er høyt.  I løpet av juni registrerte Aetat 28.500 ledige stillinger. Dette er en økning på 35 prosent sammenlignet med nivået for ett år siden.

 

-  I løpet av de siste månedene er det blitt flere yrker med rekrutteringsproblemer, men fortsatt er situasjonen mest alvorlig innen ingeniør- og ikt-arbeid, byggebransjen og deler av industrien, sier arbeidsdirektør Yngvar Åsholt.

 

Nedgang for alle

 

Trenden er lik for alle yrkesgrupper, og spesielt sterk er nedgangen for yrkene innenfor industriarbeid, bygg og anlegg, ingeniør- og IKT-yrker. Disse er typisk konjunkturutsatte yrker som i disse dager nyter godt av høykonjunkturen.

 

Sammenlignet med juni i fjor er det 33 prosent færre ledige innenfor industriarbeid, 33 prosent færre innen ingeniør- og IKT-yrker og 31 prosent færre innenfor bygg og anlegg. Arbeidsledighetstallene for juni 2006 viser også kraftig nedgang innenfor andre yrkesgrupper som ledere (-28 %), meglere og konsulenter (-27 %) og kontorarbeid (-26 %).

 

Stor nedgang i Finnmark

 

Fremdeles er det mest ledighet i de nordligste fylkene, og selv med stor nedgang i Finnmark er arbeidsledigheten her 4,1 prosent. I Troms er ledigheten 3,0 prosent, mens den er 3,3 prosent i Nordland.

 

Sogn- og Fjordane har lavest arbeidsledighet med 1,7 prosent av arbeidsstyrken.  Også Rogaland (1,8%) og Oppland (1,9%) har svært lav ledighet.

 

[Les pressemelding fra Aetat]
[Les pressemelding fra AID]

oks.com >books
oks.com >books=position:absolut

Legg til kommentar

25. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?