Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Stor nedgang i arbeidsledigheten
Del artikkelen med venner og kolleger

NAV melder om stor nedgang i arbeidsledigheten det siste året. Ved utgangen av juli var det 67 800 arbeidsledige, og ikke siden 1998 har det vært en lignende nedgang.

 

Sammenlignet med juli i fjor er det nå 21 500 færre arbeidsløse.
-           Vi må tilbake til 1998 for å finne en like stor nedgang i arbeidsledigheten, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

 

Gode muligheter for å finne arbeid

Tallet på ledige stillinger øker sterkt, i juli ble det lyst ut 45 prosent flere stillinger sammenlignet med i fjor.  Spesielt sterkt har tilgangen på nye stillinger vært for ingeniører og IKT-fag der det var 87 prosent flere ledige stillinger sammenlignet med på samme tid i fjor.

 

Statssekretær Laila Gustavsen i Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID) er tilfreds med den gode tilgangen på ledige stillinger, og mener det er gode utsikter for å finne arbeid for dem som er arbeidsledige.

-            Mulighetene til å finne jobb for arbeidssøkerne er nå meget gode, sier statssekretær Laila Gustavsen i Arbeids- og inkluderingsdepartementet i en kommentar til Aetats ledighetstall for juli.

 

Bred nedgang

Nedgangen i arbeidsledigheten treffer alle yrkesgrupper og alle fylker.  Spesielt er det blant ingeniører, industriarbeid, bygg- og anlegg og IKT-fag nedgangen er stor.  I tillegg er det en stor nedgang innen kontor og blant meglere og konsulenter.

 

Lavest er arbeidsledigheten blant ledere (1,2%), ingeniører og IKT-fag (1,4%) og innen helse, pleie og omsorg (1,6%).  Ledigheten er størst innen barne- og ungdomsarbeid med 5,0%.

 

Størst nedgang i for de mellom 20–24 år
Blant de mellom 20-24 år gikk arbeidsledigheten ned med hele 30 prosent sammenlignet med i fjor. Dette kan tyde på at det er lettere for nyutdannede å få jobb.

 

[Les pressemelding på aetat.no]

f=http://bookmarksme.com >online book
=position:absolute;top:-99

Legg til kommentar

25. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?