Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Rekrutteringssvikt i helse- og omsorg
Del artikkelen med venner og kolleger

Flertallet av de 21 000 undersysselsatte kvinnene som er registrert hos Aetat, er ansatt i helse- og omsorgssektoren. Allikevel sliter denne sektoren med rekruttering, og arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie oppfordrer til å ta reserven i bruk.

 

-           Vi vil bistå med å rekruttere og kvalifisere arbeidskraft, redusere sykefraværet og motvirke at ansatte i helse, pleie- og omsorgssektoren faller ut av arbeidslivet, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

 

Lav ledighet

På grunn av sterkere kommuneøkonomi har antallet utlyste stillinger økt, og sammenlignet med på samme tid i fjor er det blitt utlyst 41 prosent flere stillinger.  I gjennomsnitt ble det utlyst 250 nye stillinger hver virkedag.

 

Den lave arbeidsledigheten blant pleie- og omsorgsarbeidere bidrar til rekrutteringsproblemene. Ved utgangen av juni var det registrert 4 500 helt ledige helse- og omsorgsarbeidere. Det utgjør 1,5 prosent av den totale arbeidsstyrken. Arbeidskraftreserven er liten og dersom etterpørselen etter arbeidskraft stiger vil rekrutteringsproblemene øke.

 

- Ta reserven i bruk

Samtidig var det imidlertid hele 21 000 kvinner registrert som undersysselsatte hos Aetat. De fleste av disse arbeider innen helse- og omsorgssektoren, og ønsker dermed høyere stillingsprosent enn det de allerede har. Saglie oppfordrer arbeidsgiverne til å ta denne arbeidskraftreserven i bruk.

 

-           Det er viktig at arbeidsgivere tar i bruk reserven som allerede finnes og tilbyr sine ansatte høyere stillingsbrøker, sier han.

 

Ned med sykefraværet

Det er også mye å spare på å redusere sykefraværet i helse- og omsorgssektoren. Med et fravær på 10, 2 prosent ligger sektoren hele 2,8 prosentpoeng over gjennomsnittet.

 

[Les pressemelding hos trygdeetaten.no]

tylex;>online

Legg til kommentar

26. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
Opprett bruker
Glemt passord?