Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Stadig flere i arbeid
Del artikkelen med venner og kolleger

Antallet arbeidsledige fortsetter å gå ned mens stadig flere finner en jobb å gå til, bekrefter tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

 

Ifølge byråets arbeidskraftundersøkelse (AKU) var det i gjennomsnitt 28.000 færre arbeidsledige i 2. kvartal 2006 enn i 2. kvartal 2005. Ledigheten gikk ned i alle aldersgrupper og både for menn og kvinner.

 

SSB registrerer også dem som kunne tenke seg å ha en jobb, men som ikke melder seg ledige. AKU-tallene ligger derfor høyere enn tallene fra Aetat. Men tendensen er den samme. Antallet registrerte ledige hos Aetat sank i samme periode med 18.000.

Tallet på sysselsatte økte med 61.000 fra 2. kvartal 2005 til 2. kvartal 2006. Halvparten av økningen er personer i deltidsarbeid, ifølge AKU-tallene. Økningen i deltidssysselsettingen skjedde særlig blant kvinner.

 

Knallsterk økonomi
Fra februar til mai har arbeidsledigheten falt med 3000 personer. Samtidig har sysselsettingen steget med hele 9000 personer. Særlig er veksten sterk i helse- og sosialsektoren. Her er det ansatt 17.000 flere det siste året.
-          Tallene bekrefter bildet av en økonomi som går på skinner, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities til Næringsliv24.

 

I mai var det 2,34 millioner mennesker i jobb i Norge. Det er det høyeste noensinne.
-          På tross av økende arbeidsinnvandring, strømmer nordmenn ut av arbeidskontorene og til jobb, sier Andreassen.

 

[Les mer hos SSB]


Legg til kommentar

25. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?