Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


To timer daglig er svinn
Del artikkelen med venner og kolleger

En amerikansk undersøkelse viser at to timer av hver arbeidsdag brukes til private sysler. Det er dobbelt så mye som tidligere beregnet.

 

De to timene brukes til å skravle, surfe på nettet, ta pauser, private telefonsamtaler og ærend, viser undersøkelsen foretatt blant over 10 000 arbeidstakere, skriver Vårt Land.

 

Mange arbeidsgivere har i beregningen av lønn lagt inn en time svinn, men i realiteten forsvinner altså dobbelt så mye, viser undersøkelsen i regi av America Online og salary.com. Lunsj og andre avtalte pauser i ikke med i de to timene

 

-          Det høres mye ut, sier Gudrun Haabeth Grindaker, direktør i Kommunenes sentralforbund (KS). Hun tror ikke unnasluntring på jobben er noe stort problem her i Norge. Senior forsker Bjørg Aase Sørensen ved Arbeidsforskningsinstituttet er ikke forbauset.

-          Arbeid i dag er preget av høy intensitet for mange. Faktisk kan det være viktig med den type atspredelse eller variasjon som det kan være å surfe på nettet, sier hun. I forskingen går man ofte ut fra at arbeidstakere er produktive bare fire timer i døgnet.

 


Legg til kommentar

25. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?