Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Flest kvinner på kurs
Del artikkelen med venner og kolleger

Trenden er at flere kvinner enn menn tar kurs og videreutdanning. - Kanskje er det slik at kvinner i større grad vil ha et papir å vise frem, eller kanskje har de mer behov for formell kompetanse for å få ny jobb eller nye arbeidsoppgaver, sier forskeren Torgeir Nyen i Fafo.

 

Siden 2003 har forskningsstiftelsen utgitt Lærevilkårsmonitoren, som blant annet inneholder nøkkeltall om hvem som har tatt videreutdanning eller kortere kurs og opplæring i løpet av de siste tolv månedene.

Statistikken gjennom de tre årene viser at flere kvinner enn menn setter seg på skolebenken for styrke sin formelle kompetanse.

-          Det kan også være at de har større glede av utdanningen i seg selv, sier Nyen til Teknisk Ukeblad.

 

Mens fem prosent av mennene i løpet av 2005 tok formell videreutdanning, var det åtte prosent av kvinnene som gjorde det samme. For kurs og opplæring var andelen henholdsvis 48 prosent for menn og 52 prosent for kvinner.

-          Kvinner deltar mer i videreutdanning enn menn, uavhengig av hvor de jobber. Å delta i formell videreutdanning er derfor i en viss grad en kvinnelig strategi, sier Torgeir Nyen.

Undersøkelser viser også en kjønnsforskjell i synet på behovet for å lære mer. Mens 29 prosent av mennene syns de deltar for lite i opplæring, er denne prosentandelen for kvinner 34.

 

Nyen mener ikke at statistikken fra Lærevilkårsmonitoren gir grunnlag for å kreve mer videreutdanning spesielt tilpasset kvinner.

 -         Ikke generelt, men det kan være aktuelt for eksempel i lederutvikling i mannsdominerte næringer, sier han.

 


Legg til kommentar

25. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?