Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Pensjonsmelding utsatt
Del artikkelen med venner og kolleger

Regjeringen utsetter sin stortingsmelding om opptjening og uttak av alderspensjon. Det er fremdeles mange ubesvarte spørsmål i pensjonsreformen, og regjeringen trenger ekstra tid for å fullføre arbeidet.

 

Utgangspunktet for pensjonsreformen er pensjonsforliket som ble inngått med Stortinget i mai 2005. Den gangen var det Høyre, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet som ble enige om en modell for pensjonsreformen.

 

-           Vi jobber ut fra forliket som ble vedtatt i Stortinget. Stortinget trakk opp rammene og satte en del forutsetninger, men tok ikke stilling til alle detaljene. Det er dette vi arbeider med nå. Stortinget ba blant annet regjeringen utforme et pensjonssystem som ga bedre uttelling for de med lav eller middels inntekt, og at vi skal vurdere om det skal gis pensjonspoeng til studenter, sier Bjarne Håkon Hanssen.

 

Lavtlønte skal få mer

Arbeids- og inkluderingsministeren forsikrer at pensjonssystemet skal få en sosial profil, og alle med en inntekt under en halv million vil komme bedre ut enn med dagens folketrygd.

-           Alle som overhodet har jobbet en time får mer – helt fra 14-åringens første sommerjobb, understreker Hanssen i et intervju med Dagens Næringsliv.

 

Han bekrefter også at alle vil bli sikret en minstepensjon tilsvarende 1,8 ganger folketrygdens grunnbeløp (G). Med dagens grunnbeløp vil det gi en minstepensjon på litt over 113 000 kroner.

 

Arbeids- og inkluderingsdepartementet vil komme tilbake med informasjon om nytt tidspunkt for framleggelse av meldingen, etter at Stortinget er informert om dette i begynnelsen av oktober.

 

Fra besteårs- til allårsregelen
Pensjonsmeldingen kommer til å inneholde en helt ny opptjeningsmodell. Det vil blant annet bli en overgang fra 40 års opptjening hvor de beste 20 årene gjelder (besteårsregelen) til allårsregelen. Det vil også bli tatt stilling til hvor mye pensjonsopptjening det skal gis for verneplikt, studier, omsorg, ledighetstrygd og ufrivillig deltid.


Pensjonsmeldingen kommer trolig til å drøfte alternative måter å videreføre AFP på, og se på hvordan tjenestepensjonen skal tilpasses en ny folketrygd. Dessuten vil den også kunne inneholde noe om hvordan man skal ha en gjennomgang av særaldersgrensene.

 

[Les pressemelding fra AID]

a>
x;> (20.9 2006)

Legg til kommentar

25. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
Opprett bruker
Glemt passord?