Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Psykiske lidelser bak en av fem sykemeldinger
Del artikkelen med venner og kolleger

Nesten én av fem sykemeldinger handler om psykisk sykdom. – Snakk med folk, er ett av rådene til ledere som føler seg usikre på hvordan de skal opptre.

Rundt 90.000 sykemeldinger her i landet er knyttet til psykiske lidelser. Det tilsvarer nesten hver femte sykemelding, og hver fjerde uførepensjonering har også psykiske årsaker, opplyser NAV (Arbeids- og velferdsforvaltningen).

Begrenset kunnskap
Blant 638 personalsjefer og daglige ledere i næringslivet sier over 90 prosent at de har begrenset kunnskap om psykiske lidelser og arbeidsliv, ifølge en undersøkelse fra Rådet for psykisk helse.

 

-          Ledere trenger ikke å vite diagnosen for å være en god leder eller å være til stede for dine medarbeidere, sier psykolog Sara Aarseth. Hun jobber til daglig med veiledning av ledere i å følge opp medarbeidere som sliter. Hun mener de fleste mennesker vil føle seg deprimerte, med ulik styrkegrad, i løpet av et livsløp.
Aarseth hadde følgende råd til lederne:
-          Vær litt modigere, snakk med folk mer, gi inntrykk av at dere vil ha dem der og gi tydelige tilbakemeldinger. Å være villig til å gå inn i hverandres situasjon, å være vennlig og interessert, er med på å gi ansatte motivasjon. Hvis vi alle kunne høyne bevisstheten om å ta opp ting tidlig, gi mer feedback til medarbeiderne og bygge bedriftskulturer hvor det er åpenhet, vil det ikke være så vanskelig å ta opp de ”vanskelige” temaene.

 


Legg til kommentar

21. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?