Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Inkludi.no inkluderer innvandrerne
Del artikkelen med venner og kolleger

,

Inkludi.no er opprettet som nettportal for arbeidsgivere og arbeidssøkere for å hjelpe innvandrere. Samtidig ble det holdt konferanse om fordelene med mangfold i Oslo.

 

Asif Rana, Umar Ahmad og Shazad Raja er de tre som står bak nettstedet Inkludi, en hjelp til arbeidssøkere med innvandrer- og minoritetsbakgrunn. De har alt registrert 244 CV-er og ordnet jobb til 19.

 

”Inkludi.no ønsker å bidra til at arbeidssøkere med innvandrer- og minoritetsbakgrunn blir ansatt på norske arbeidsplasser, skape arbeidslyst, trygghet og tilby veiledning for denne gruppen. For søkere med innvandrerbakgrunn skal vi tilby jobbsøkerkurs, jobbsenter og rådgivning.”, står det å lese på inkludis nettsider.

 

– Vi utestenger ingen, sier gründerne til FriFagbevegelse. Inkludi ønsker alle arbeidssøkere velkomne til seg, men holder ikke skjul på at de først og fremst vi spesialiserer seg på rekruttering av innvandrere og minoriteter.

 

Arbeidssøkende noe skeptiske

 

– Det er utrolig mange som tar kontakt, fordi de vil vite mer om oss. Arbeidssøkende virker fremdeles litt skeptiske. De trenger litt mer tid. Vi håper og tror at flere vil benytte tjenesten vår når de ser at det fungerer, sier Asif Rana, salgsdirektør i Inkludi. Han og de to andre har deltidsjobb ved siden av, selv om drømmen er å jobbe med Inkludi hundre prosent. Trioen har høyere utdanning innen informatikk, markedsføring og salg.

 

Inkludi har vært i kontakt med flere bedrifter, og mange av dem har meldt interesse for å drive videre samarbeid. Blant annet har Statoil og tollvesenet inngått samarbeid.

 

– Arbeidsgivere har et bredt tilbud hos oss. De kan søke etter arbeidskraft ved å lyse ut stillingene hos oss og samtidig profilere seg som mangfoldsvennlige. Vi tilbyr rådgivning for arbeidssøkerne og motivasjonskurs for arbeidsgivere. Dette for å bevisstgjøre og bekjempe de små fordommene som finnes, uttaler han.

 

Rana forteller om arbeidsgivere som egentlig ønsker å ansette personer med minoritetsbakgrunn, men ikke tør det av frykt for å miste kunder.

 

– De ønsker ikke å tape penger eller få dårlige reaksjoner fra kundene. Ekskluderingen kan skyldes mye ulikt, forklarer han. Han synes dessuten at dagens samfunn bør kunne gjenspeiles i det inkluderende arbeidsliv. Han mener og at innvandrere har en unik kompetanse.

 

– Å ha flerkulturell kompetanse kan bidra til nyskapning og nytenkning på arbeidsplassen. Kjennskap til språk og kultur er nøkkelen til forretningsavtaler med andre land. Ved å ønske innvandrere og minoriteter velkommen bidrar man til en enklere integreringsprosess for denne gruppen i Norge. Det er ikke behov for kvotering, men bevisstgjøring av ressursene som finnes, avslutter han.

 

Fordeler med mangfold

 

I Oslo holdtes kongressen ’The Diversity Dividend: The benefits of a diverse workforce’, med over 130 deltakere. Seniorforsker Jon Rogstad fra Institutt for samfunnsforskning fikk fram det positive som ligger i et godt samarbeid i et mangfoldig arbeidsliv.

 

- Vi hører mye om de som ikke får arbeid. Men la oss nå se på hele historien. Langt over 100.000 personer med innvandrerbakgrunn har faktisk jobb, påpekte Rogstad overfor IMDi.

 

- Vi vet mye om de som har problemer og mindre om den store forskjellen som skiller dem fra de som får arbeid, mente han.

 

(22.1 2007)


Legg til kommentar

16. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
Opprett bruker
Glemt passord?