Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Raskere tilbake i jobb
Del artikkelen med venner og kolleger

Sosial- og helsedirektoratet og NAV ber i et brev om fastlegenes hjelp med å blinke ut sykmeldte pasienter som kan komme raskere tilbake i jobb dersom de blir henvist til et nytt og ekstraordinært behandlings- eller rehabiliteringstilbud. 
 
"Raskere tilbake" er tittelen på en ny ordning som tar sikte på å få sykmeldte tilbake i jobb så fort som mulig. 
 
Stortinget har bevilget av 604 millioner kroner på årets budsjett som skal gå til å kjøpe ekstraordinære behandlings- og rehabiliteringstiltak. Ordningen skal gjennomføres uten at andre pasientgrupper blir nedprioritert.
 
Målgruppen er arbeidstakere som er helt eller delvis sykmeldt, eller som står i fare for å bli det. Et annet kriterium er at pasienten sannsynligvis vil kunne komme raskere tilbake til arbeid med et raskere eller tilpasset tilbud fra spesialisthelsetjenesten.
 
Fastlegenes bistand
Sosial- og helsedirektoratet og NAV oppfordrer nå fastlegene om å bidra til ordningen.
-          Vi grenger din bistand som fastlege for å finne de aktuelle pasientene, eventuelt i samarbeid med NAV, heter det i brevet.
Legene blir bedt om å vurdere hvilke pasienter de har på sine lister som kan komme raskere tilbake til arbeid hvis de får et nytt behandlingstilbud fra spesialisthelsetjenesten.
 
Målrettet tiltak
-          Dette er et målrettet tiltak som kan hjelpe en del sykmeldte. Jeg oppfordrer landets fastleger og helseforetak om å sette seg godt inn i ordningen, slik at flest mulig kan få raskere behandling, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad, ifølge Helserevyen.
 
De første sykmeldte vil få behandling allerede denne måneden eller i april, og tilbudet vil bli løpende utvidet gjennom året. I første omgang er det pasienter med enklere lidelser som vil bli tilbudt behandling gjennom "Raskere tilbake".

Legg til kommentar

25. juni, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?